Senad Cibra: Napustio Samsung, odbio sve inostrane ponude i došao u AS Holding

23.04.2018. 13:14 / Izvor: Akta.ba
Senad Cibra: Napustio Samsung, odbio sve inostrane ponude i došao u AS Holding

Da sreća nije izvan granica BiH potvrđuje priča Senad Cibre koji se ostavio dobro plaćeni posao u Samsungu u Češkoj, odbio sve inostrane ponude i vratio se u BiH.

Da sreća nije izvan granica Bosne i Hercegovine potvrđuje priča Senad Cibre koji je ostavio dobro plaćeni posao u Samsungu u Češkoj, odbio sve inostrane ponude i vratio se u BiH, kako bi nastavio graditi karijeru ovdje.

Zaposlenje je pronašao u AS Holdingu na poslovima Internog kontrolora, koji je kako kaže u razgovoru djelovao motivirajuće da donese takvu odluku.

Osvrćući se na poslove prije Samunga, kaže kako je  svoja znanja i vještine najprije sticao i razvijao u kompaniji Mercator BH d.o.o. gdje je obavljao zahtjevne poslove iz oblasti finansija i interne kontrole i kvalitete koje je kasnije nadograđivao u kompaniji Planika obavljajući poslove Internog kontrolora i organizatora prodaje, dok je u kompaniji Pro Eksim ( Astra i Borovo ) koja je najveći maloprodajni lanac obuće u BiH kao Regionalni koordinator prodaje upravljao radom 53 poslovnice na četiri regije i ostvarivao značajne rezultate i pozitivne trendove rasta i razvoja.

IZAZOVI

Nakon deset godina rada u BiH odlučio se karijeru nastaviti graditi u inostranstvu i prihvatio je izazov rada u kompaniji Samsung Slovačkoj gdje je naučio da su efikasnost i efektivnost osnovni standardi poslovanja. Međutim i pored svega, što je dobi u Samsungu, čast je bila prihvatiti ponudu predsjednika Uprave AS Holdinga Rusmira Hrvića , vratiti se u BiH i svojim znanjem i iskustvom pomoći u ostvarivanju poslovnih ciljeva AS Holdinga i jačanju domaće privrede.

"Od ranije sam znao dosta toga o AS Group. Pratio sam razvoj ove izvanrende domaće grupacije i svidio mi se koncept poslovanja, snaga i odlična pozicija na domaćem i inozemnim tržištima. Još tada mi je zvučalo fascinantno da AS Group izvozi svoje brandove u čak 28 zemalja svijeta, da zapošljava nekoliko hiljada ljudi i ostvaruje realizaciju u stotinama miliona KM. Tako da su moja očekivanja ispunjena. Pretpostavljao sam da su pred nama veliki izazovi što u stvari djeluje motivirajuće, jer gradimo jednu novu kompaniju, društvo za upravljanje društvima koja će kreirate snažne mehanizme za implementaciju poslovnih procesa na jedan inovativan način", kazao je Cibra.

Priča, kako se u svakodnevnom radu trudi da svojim kolegama prenesem znanje i iskustvo koje je sticao i u inostranstvu.

SKROMNOST KAO VRLINA

"To se prije svega odnosi na kreiranje jedne pozitivne radne atmosfere, jačanju timskog rada i permanentnoj edukaciji. S druge strane, i ja učim od kolega ovdje jer kada radite u jednoj ovakvoj kompaniji zaista imate šta naučiti. Dakle, proces je obostran", pojašnjava Cibra.

I pored svega što je do sada naučio , Cibra kaže da ima još dosta prostora da radi na sebi, usavršava svoje kompetencije, uči od starijih i iskusnijih kolega.

U narednih pet godina sebe vidi na rukovodećoj poziciji na kojoj može napredovati zajedno sa kompanijom a u skladu sa svojim kompetencijama.

Za sebe kaže da je skroman čovjek koji voli druženje i nastoji da svaki slobodan trenutak provede sa svojim sinom, porodicom i prijateljima.

U životu se uvijek pridržavao slijedeće izreke:„Ne idite tamo gdje bi vas put mogao odvesti, idite tamo gdje puta još nema, i ostavite iza sebe trag“.

Svoju formulu uspjeha definisao je mudrom izrekom Abrahama Lincolna : „Uvijek imaj na umu da je tvoja vlastita odlučnost da uspiješ važnija od tuđih“.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti