Najave / DOGAĐAJI

21. Business cafe u Sarajevu: Žene na čelu uspješnih IT i modnih kompanija u BIH

19.03.2018. 14:55 / Izvor: Akta.ba

Global Market Solutions najavljuju dvadesetprvi Business cafe koji će se održat 29. mart sa početkom u 18,00 sati, u hotelu Europa, Sarajevo.

Business cafe je jedinstveni networking event koji  je namjenjen malim i srednjim preduzećima kao i svima onim koji žele pokrenuti vlastiti biznis.  

U protekle četiri godine Business cafe je postao sinonim za uspješne bh. priče pa tako i ovaj put svi prisutni će se moći upoznati sa pričama uspješnih kompanija Authority Partners i Konfekcije FBM.

Govornice na eventu su Amina Karić i Mirsada Venturini Mehmedinović.

Amina Karić je direktorica IT kompanije Authority Partners koja važi za jednu od vodećih IT kompanija i koja je ove godine nominovana za najpoželjnijeg poslodavca u Bosni i Hercegovini. Kompanija je prvo osnovana u SAD, ali veliki dio nje je prebačen u BiH, jer su vlasnici željeli uključiti što više bosanske pameti u svoje projekte i time pokušati zaustaviti odlazak mladih u druge zemlje. Kreiranjem AP Lab-a postali su prva softverska kompanija u BiH koja je počela raditi na besplatnom obrazovanju IT kadra.

Druga govornica je Mirsada Venturini Mehmedinović vlasnica i direktorica kompanije Konfekcija FBM.

Kompanija Konfekcija F.B.M., osnovana je 2003. godine kao bosanski ogranak porodične italijanske firme koja se bavi košuljarstvom visoke kvalitete i prvi je specijalizovani proizvođać za ovu vrstu košulja u BiH.Proizvodi koji su proizvodeni u mjestu Puračić kod Lukavca zahvaljući kvaliteti pronašli su put do najprestižnijih prodavnica u modnim prijestolnicama širom svijeta. Od 2008. godine razvili su i vlastiti proizvod koji se može naći u specijaliziranim prodavnicama šorim Bosne i Hercegovine.

Business cafe je event koji ima za cilj podsticanje poduzetničkih aktivnosti kroz inspirativne priče uspješnih poduzetnike te samim tim i jačanjem društva u cijelini.

Zainteresovani za event i nova poslovna poznanstva mogu se prijaviti putem emaila info@gms.ba. Ulaz na event je besplatan, a broj mjesta ograničen.

Održavanje 21. Business cafea podržali su Domoinvest, Hotel Europa, radio RSG, Poslovni portal Akta, portal radiosarajevo.ba.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave