Počinje riječki karneval

15.01.2013. 10:48 / Izvor: eKapija.ba
Počinje riječki karneval

Tradicionalna manifestacija koja je postala zaštitnim znakom Rijeke, ove godine počinje u četvrtak 17. siječnja, a trajat će do pepelnice, 13. veljače.

Riječki karnevalTradicionalna manifestacija koja je postala zaštitnim znakom Rijeke, ove godine počinje u četvrtak 17. siječnja, a trajat će do pepelnice, 13. veljače. Rijeka će nesumnjivo tih skoro mjesec dana biti preplavljena šarenilom, glazbom, pjesmom, plesom i mnoštvom zamaskiranih lica koja su jedva dočekala upravo ovo doba godine – takozvano peto godišnje doba – kada napokon, barem na kratko, mogu biti vile, princeze, životinje, patuljci, gusari, Indijanci... Ma što god požele!

Bogat i raznolik program koji najavljuju organizatori i ove će godine oduševiti brojne posjetitelje svih ukusa i uzrasta. Na repertoaru se tradicionalno nalaze sportski, kulturni, glazbeni i zabavni događaji upotpunjujući tako iščekivanje onog središnjeg – velikog finala: Međunarodne karnevalske povorke. Ove se godine održava 30., jubilarna, međunarodna povorka u kojoj će sudjelovati više od 100 maskiranih grupa; od tradicijskih maski do alegorijskih kola. Bit će tu grupe posjetitelja iz cijele Hrvatske, ali će im se pridružiti i mnogobrojne grupe iz inozemstva. Grad će tih dana posjetiti oko 600 000 ljudi.

Po svemu sudeći Karneval će i ove godine biti centar smijeha, veselja, ludovanja, dobre zabave ne samo za Riječane već i za domaće i strane posjetitelje. Kao spoj stoljetne tradicije, europskog građanskog karnevala s elementima venecijanskog i austrijskog folklora i slavenske kulturne baštine i mitologije, Riječki karneval, barem jednom u životu, morate osobno doživjeti.

(ladylike.hr)

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave