Najave / DOGAĐAJI

Četvrti Business café 30. septembra u Sarajevu

U utorak, 30.9.2014. godine, agencija Global Market Solutions d.o.o. organizira četvrti Business café koji će se održati u Atrium sali hotela Europe sa početkom u 10:30 sati.

20.09.2014. 08:17 / Izvor: eKapija.ba

U utorak, 30.9.2014. godine, agencija Global Market Solutions d.o.o. organizira četvrti Business café koji će se održati u Atrium sali hotela Europe sa početkom u 10:30 sati.

Business café je događaj namijenjen poduzetnicima i menadžerima te svima onima koji to žele postati, inspiriran idejom da je ključ uspjeha učenje od najuspješnijih.

Govornici prva tri događaja su pričama o svom poslovnom uspjehu inspirirali i motivirali prisutne kako bi i oni ostvarili što veći uspjeh kroz konstantan rad i vjeru u ono čime se bave. Nakon godišnjih odmora vrijeme je da se ponovo motiviramo uz još jednu uspješnu bosanskohercegovačku poslovnu priču.

Gost govornik četvrtog Business caféa je bosanskohercegovački poduzetnik, menadžer, lider i uspješan poslovni čovjek – Fuad Strik.

Fuad Strik je rođen  u Sarajevu, gdje je odrastao te završio gimnaziju, a potom i Elektrotehnički fakultet. Prvi posao obavljao je u tvornici bicikala čiji je stipendista bio tokom studiranja. Nakon godinu dana rada u tvornici, Fuad Strik dobiva posao u Energoinvestu gdje vrlo brzo napreduje zahvaljujući njegovoj samoincijativi i preuzimanju odgovornosti, ali i sposobnosti da procijeni kada i koji rizik može preuzeti. Zahvaljujući uspješno dogovorenom poslu u Kini, Fuad Strik u Energoinvestu dobiva menadžersku poziciju koju je zadržao sve do 1991. godine kada odlučuje da napusti Energoinvest i osnuje vlastitu kompaniju. Godine 1991. Fuad Strik po prvi put pokreće vlastiti biznis i osniva kompaniju ITEC. U drugoj polovini 1994. godine napušta Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu te sa porodicom odlazi u Beč. Gospodin Strik je u Beču radio za kompaniju OSTED koja posluje sa tržištem Rusije sve do druge polovine 1996. godine. Spletom okolnosti 1996. godine se vraća u BiH i postaje direktor kompanije Coca-Cola. U Coca-Coli je radio do 2005. godine, a za vrijeme njegovog upravljanja kompanija je poslovala sa dvocifrenom godišnjom stopom rasta, 65 miliona KM prihoda i 10 miliona KM neto dobiti.  Godine 2005. osniva kompaniju Strik Consulting sa željom da svoje znanje stečeno kroz dugogodišnje iskustvo prenese i na druge kompanije. Fuad Strik je dobio titulu počasnog konzula Republike Finske 2011. godine.

Sigurni smo da će i ova poslovna priča inspirirati i motivirati mnoge te da će prisutni na četvrtom Business caféu biti obogaćeni novim poslovnim idejama i savjetima, navode organizatori.

Četvrti Business café su podržali: BH Telecom d.d., Triglav osiguranje d.d. i Domoinvest d.o.o.

Broj mjesta je ograničen te da svi oni koji žele biti dio četvrtog Business caféa mogu poslati svoje prijave na e-mail adresu: info@gms.ba.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave