Najave

/ KONFERENCIJE I KONGRESI

#DevelopersArena, prva velika lokalna "IT" konferencija ove subote u HUB387

Sarajevski HUB387 nastavlja s organizacijom uzbudljivih događaja koji Bosnu i Hercegovinu uvode u svjetske tokove IT industrije. U subotu, 29. novembra, će biti domaćin cjelodnevne programerske konferencije pod nazivom #DevelopersArena Round 2.

27.11.2014. 13:44 / Izvor: eKapija.ba

Sarajevski HUB387 nastavlja s organizacijom uzbudljivih događaja koji Bosnu i Hercegovinu uvode u svjetske tokove IT industrije. U subotu, 29. novembra, HUB387 će biti domaćin cjelodnevne programerske konferencije pod nazivom #DevelopersArena Round 2.

"Događaji poput #DevelopersArene su izuzetno bitni za jačanje domaće IT scene. Govornici i učesnici će imati priliku razmijeniti iskustva i informacije o najnovijim trendovima i alatima u svijetu razvoja softvera, te stvoriti nove kontakte i poznanstva", kaže Kenan Salihbegović, marketing manager HUB-a 387

Događaj #DevelopersArena Round 2 ponudit će raznolik program individualnih prezentacija i panela. Cilj je razmjena iskustva unutar domaće "developerske scene", a bit će govora o temama od interesa za lokalni IT ekosistem i novim trendovima u svijetu. Namjera organizatora je da u subotu 29. novembra okupi najeminentnije domaće govornike, kao i goste iz Brisela i Berlina s ciljem otvaranja novih vidova komunikacije i razmjene iskustava u programerskoj zajednici.

"Na #DevelopersAreni će prvi put biti predstavljen prvi bosanskohercegovački ‘framework’ – programersko okruženje pod nazivom ‘Butterfly.js’, govorit ćemo kako implementirati ‘DevOps’ u nekoliko malih i jednostavnih koraka, a bit će riječi i o  ‘Force.com’, s kojim se u posljednje vrijeme susrećemo", kaže Ines Avdić, koordinatorica Academy387 pri HUB-u 387.

Jednodnevni događaj će biti otvorenog tipa, kotizacija je besplatna uz obaveznu registraciju na događaj putem interneta na: http://www.meetup.com/DevelopersArena/events/215354102/

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave