Početak edukacija u okviru projekta Učimo o Europi

26.02.2013. 13:46 / Izvor: eKapija.ba
Početak edukacija u okviru projekta Učimo o Europi

SERDA je u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, pokrenula je projekat provođenja edukacija i informativnih skupova o EU kako bi podigli svijest mladih generacija o ovoj tematici.

Analizom aktuelnog odgojno-obrazovnog sistema u Kantonu Sarajevo, ali i u ostatku BiH, Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA je prepoznala činjenicu da su u važećim nastavnim programima izrazito nedovoljno zastupljene teme o Europskoj uniji, njenom funkcionisanju i mogućnostima koje se pružaju BiH i njenim građanima.

S obzirom na navedeno, Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, pokrenula je  projekat provođenja edukacija i informativnih skupova o EU kako bi podigli svijest mladih generacija o ovoj tematici i probudili njihov interes za drugačiji pristup, kada postanu aktivna komponenta društvenog i privrednog života u BiH. Namijenjen je učenicima viših razreda osnovnih škola (osmi i deveti razredi) i učenicima srednjih škola Kantona Sarajevo.

Cilj projekta je da se mladim naraštajima (učenička populacija) približe vrijednosti  i mogućosti Evropske unije kako bi stekli nova znanja o procesu evropskih integracija u našoj zemlji i postali aktivniji u vrijeme  približavanja i pretpostavljenog članstva BiH u EU.

Prva edukacija će se održati za učenike i profesore Elektrotehničke škole za energetiku Sarajevo u srijedu 27. februara 2013. godine sa početkom u 12 sati u prostorijama SERDA ( Hamdije Čemerlića 2/11).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave