"Dani berbe grožđa – Brotnjo 2022" od 16. do 18. rujna

12.09.2022. 10:53 / Izvor: Akta.ba
brotnjo 2022

Tradicionalna broćanska kulturno-turističko gospodarstvena manifestacija "Dani berbe grožđa – Brotnjo 2022" održat će od 16. do 18. rujna u Čitluku.

Tradicionalna broćanska kulturno-turističko gospodarstvena manifestacija "Dani berbe grožđa – Brotnjo 2022" održat će  od 16. do 18. rujna u Čitluku.

Manifestacija počinje u petak, 16. rujna predstavljanjem knjige Jure Belje i Veselka Sivrića "Agrag i agronomi Brotnja" te otvaranjem izložbe akademske slikarice Karoline Marušić "Rujanove svečanosti". Kulturni program u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Čitluk započet će u 19 sati u hotelu "Brotnjo".

Atletski klub Brotnjo i Boksački klub Brotnjo u subotu, 17. Rujna, organizirat će dva sportska natjecanja. Atletski klub Brotnjo nastavit će s tradicijom organiziranja međunarodnog atletskog mitinga "Memorijal Bože Gagro", dok će Boksački klub Brotnjo po prvi put u Čitluku ugostiti boksače u sklopu 4. kola Lige Federacije BiH.

Memorijal Bože Gagro započet će u 13 sati na Gradskom stadionu Bare, a sat kasnije u Gradskoj sportskoj dvorani Čitluk započet će natjecanje boksača.

U subotu će se također održati stručna predavanja iz vinogradarstva i vinarstva, koja dugi niz godina u suradnji s Organizacijskim odborom Dana berbe grožđa organiziraju Agronomski i Prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru i Federalni agromediteranski zavod. Stručna predavanja održat će se u Vinariji Marijanović u Služnju s početkom u 20 sati.

Biciklističkom turom "Biciklom kroz vinograde i podrume Brotnja" započet će program središnjeg dana proslave. Brojni profesionalni biciklisti, ali i rekreativci biciklističku turu započet će u nedjelju, 18. Rujna, polaskom na vožnju iz podruma vinarije Brkić u Čitluku. Biciklistička tura započet će u 12 sati, a završetak ture predviđen je na Broćanskom trgu u večernjim satima.

Dio programa ovogodišnje manifestacije posvećen je ruralnom razvoju te će se stoga u nedjelju, 18. rujna u hotelu "Brotnjo" s početkom u 14 sati održati konferencija o ruralnom turizmu "Održivi i odgovorni razvoj u ruralnim područjima HNŽ".

Nakon konferencije o ruralnom turizmu u 18 sati od zgrade Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića do Broćanskog trga uslijedit će svečani mimohod sudionika manifestacije, dok će u 18,30 sati na Broćanskom trgu biti upriličeno svečano otvaranje manifestacije.

Tijekom završne večeri 67. turističko-kulturno gospodarstvene manifestacije "Dani berbe grožđa" posjetiteljima će se predstaviti kulturno-umjetnička društava, skupine i pojedinci, kao i hercegovački vinari koji će posjetiteljima na degustiranje ponuditi svoja vrhunska vina, uz koje će posjetitelji moći uživati i u gastronomskim specijalitetima.

Cjelovečernji program na Broćanskom trgu završit će koncertom Najboljih hrvatskih tamburaša, koji je najavljen za 21 sat, objavila je Općina Čitluk.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave