Prvi koordinacijski sastanak predstavnika BiH, Srbije, Crne Gore i JICA-e

02.12.2013. 12:25 / Izvor: eKapija.ba
Prvi koordinacijski sastanak predstavnika BiH, Srbije, Crne Gore i JICA-e

Sutra će biti održan prvi koordinacijski sastanak predstavnika BiH, Srbije, Crne Gore i JICA-e uključenih u projekt Uspostavljanje i promocija mentoring usluga za mala i srednja preduzeća u zemljama Zapadnog Balkana.

Sutra će, (utorak 03. decembra 2013. godine), sa početkom u 13 sati u prostorijama Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA ( Hamdije Ćemerlića 2/11) biti održan prvi koordinacijski sastanak predstavnika BiH, Srbije, Crne Gore i Japanske agencije za međunarodnu saradnju JICA uključenih u projekt Uspostavljanje i promocija mentoring usluga za mala i srednja preduzeća u zemljama Zapadnog Balkana (Srbija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora). Na sastanku će biti predstavljeni dosadašnji postignuti rezultati te aktivnosti predviđene u narednom periodu.

Sastanku će prisustvovati prvi sekretar Ambasade Japana u BiH Yoshiaki Makino, predstavnik JICA Balkan Offica Ryuichi Ito, direktor Nacionalne agencije za regionalni razvoj Srbije Miloš Ignjatović sa saradnicima, direktor Direkcije za mala i srednja preduzeća Crne Gore Aleksandar Pavićević sa saradnicima, načelnica Direkcije za regionalnu saradnju, regionalne inicijative i evropske integracije u Ministarstvu ekonomije Crne Gore Milica Šćepović, te predstavnici Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA., priopćili  su iz SERDA-e.

Projekt Uspostavljanje i promocija mentoring usluga za MSP u zemljama Zapadnog Balkana je trogodišnji projekt koji se realizira uz podršku Japanske agencije za međunarodnu saradnju JICA. U realizaciji projekta pored  SERDA-e i MOFTER-a kao partnera iz BiH,  učestvuju i Nacionalna agencija za regionalni razvoj Srbije, koja je već uspostavila sistem mentoringa za MSP u Srbiji  i Direkcija za mala i srednja preduzeća Crne Gore. 

 U okviru projekta, u BiH i Crnoj Gori će biti uspostavljen sistem mentoringa koji predstavlja zajednički rad mentora i poduzetnika u cilju prevazilaženja trenutne situacije i nalaženja najpovoljnijih rješenja za buduće poslovanje. Japanska iskustva u obavljanju mentoringa su pokazala da su efekti ovakvog vida konsaltinga daleko veći od povremenih i kratkoročnih savjeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave