Predstavljanje priručnika za duševne poremećaje – DSM-5

12.05.2017. 10:47 / Izvor: Akta.ba
Predstavljanje priručnika za duševne poremećaje – DSM-5

U prostorijama SEC Socijalno-edukativnog centra u Banja Luci biti će 30. 5. 2017. u  11 sati održano predstavljanje Priručnika.

U prostorijama SEC Socijalno-edukativnog centra u Banja Luci biti će 30. 5. 2017. u  11 sati održano predstavljanje Dijagnostičkog i statističkog priručnika za duševne poremećaje – DSM-5.

Dijagnostički i statistički priručnik za duševne poremećaje – DSM-5 je najopsežniji suvremeni izvor informacija te praktičan i funkcionalan vodič za pomoć u točnoj dijagnostici i liječenju duševnih poremećaja. Nezaobilazan je u radu brojnih stručnjaka koji se bave različitim aspektima skrbi o mentalnom zdravlju: psihijatara, drugih liječnika, psihologa, socijalnih radnika, medicinskih sestara, savjetovatelja, forenzičkih i pravnih stručnjaka, radnih i rehabilitacijskih terapeuta, teologa te raznih drugih, navode iz SEC-a. 

IZLAGAČI:

-prof.dr.sc. Krunoslav Matešić, glavni urednik Naklade Slap

-prof.dr.sc. Dalibor Karlović, predstojnik Klinike za psihijatriju KBC Sestre milosrdnice Zagreb

-dr.sc. Valentina Ružić, pomoćnik direktora za razvoj Naklade Slap

Na predstavljanju priručnika imat ćete priliku više saznati o značenju Priručnika DSM-5 koji, posebno u Americi, a i kod nas, pobuđuje sve veći interes javnosti, a najčešći epitet koji mu se pridaje je „kontroverzan“, te o tome što obuhvaća, kako doprinosi kvaliteti dijagnostike i diferencijalne dijagnostike poremećaja, koje su ključne promjene u odnosu na prethodno izdanje i drugo.

Naklada Slap d.o.o. profilirani je izdavač znanstvene i stručne literature i najveći je regionalni izdavač psihodijagnostičkih sredstava, glavnog alata za rad, prvenstveno stručnjacima iz područja psihologije, ali i logopedije, psihijatrije i općenito medicine, socijalnog rada, HR menadžmenta i drugih.

 Ulaz slobodan.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave