Javne rasprave o nacrtu zakona o zaštiti okoliša FBiH

12.09.2014. 09:07 / Izvor: eKapija.ba
Javne rasprave o nacrtu zakona o zaštiti okoliša FBiH

Nakon današnje javne rasprave u Sarajevu rasprave će se održati i u Mostaru za 22.9. (ponedjeljak) u sali Vlade Federacije BiH, Bihaću za 26.9. (petak) u sali Skupštine USK, te Tuzli za 29.9.. (ponedjeljak) u Skupštini TK, BKC.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma organizirat će danas u Sarajevu prvu u seriji javnih rasprava o Nacrtu zakona o zaštiti okoliša u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Iz Ministarstva navode da su aktivnosti za donošenje novog zakona započele prošle godine izradom radnog teksta prijedloga zakona i provođenjem sveobuhvatnih konsultacija u svih deset kantona/županija u Federaciji BiH, putem Savjetodavnog vijeća za okoliš Federacije BiH.

- U cilju potpune uključenosti svih zainteresiranih subjekata u proces donošenja zakona, Federalno ministarstvo okoliša i turizma organizira četiri javne rasprave o Nacrtu zakona o zaštiti okoliša.

Javna rasprava u Sarajevu najavljena je za danas u sali Parlamenta Federacije BiH, Mostaru za 22.9. (ponedjeljak) u sali Vlade Federacije BiH, Bihaću za 26.9. (petak) u sali Skupštine USK, te Tuzli za 29.9.. (ponedjeljak) u Skupštini TK, BKC - saopćeno je iz kabineta ministrice.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave