Na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu konferencija "Trenchless Balkans"

13.09.2019. 10:44 / Izvor: Akta.ba
Na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu konferencija 'Trenchless Balkans'

Konferenciju "Trenchless Balkans" će se održati u periodu od 17-18 oktobra na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS).

Konferenciju "Trenchless Balkans" će se održati u periodu od 17-18 oktobra na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS).

Treća po redu međunarodna konferencija i izložba o vodosnabdijevanju te gubcima vode u vodovodnim "Trenchless Balkans" je promocija aktuelnih tehnoloških dostignuća koja se koriste u procesima sanacija gubitka vode.

Ovaj naučni skup ce pokušati  istražiti i ponuditi nova savemena rješenja za kvalitetan transport vode od izvorišta do krajnjeg potrošača.

Sanacija ili nova instalacija vodovodnih i kanalizacionih sistema danas, moguća je uz pomoć svremenih metoda polagnja cijevi bez iskopa.

Ključne prednosti tehnologije bez kopanja su minimalni površinski iskop, manje štete na okolišu, kraći period izgradnje i niži troškovi i niz drugih.

Sarajevo grad domaćin ovog okupljanja se  već godinama suočava sa velikim gubicima vode, problemima u vodosnadbjevanju i zastarjelom vodovodnom infrastrukturom.

Tokom konferencije učesnici međunarodni stručnjaci  predstavit će svoje najbolje prakse i nova rješenja.

Učesnici konfrencije su predstavnici ministarstava, općina i komunalnih službi, te visokoškolskih institucija iz Albanije, Bosne, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Kosova, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Rumunije, Srbije, Slovenije i Turske.

Više detalja OVDJE

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave