Na "12. Dane BHAAAS u BiH" dolazi preko hiljadu eminentnih naučnika i umjetnika

05.02.2020. 13:30 / Izvor: Akta.ba
Na '12. Dane BHAAAS u BiH' dolazi preko hiljadu eminentnih naučnika i umjetnika

Na Konferenciji, koja će se održati od 25. do 28. juna u Mostaru, predavat će oko 300 predavača na više od 20 simpozija.

Bosna i Hercegovina će i ove godine biti centralno mjesto susreta uglednih svjetskih naučnika i umjetnika, doktora i profesora koji će se okupiti na četverodnevnoj konferenciji "12. Dani BHAAAS u BiH".

Na Konferenciji, koja će se održati od 25. do 28. juna u Mostaru, predavat će oko 300 predavača, na više od 20 simpozija i pred oko 1000 učesnika iz 20 zemalja.

Za ovu priliku organizator konferencije, Bosanskohercegovačko-američka akademija umjetnosti i nauka (BHAAAS), pripremit će vrhunski naučni i kulturno-umjetnički program sa svečanim otvaranjem ispod Starog mosta i koncertom Sarajevske filharmonije. 

"BHAAAS već 12 godina uspješno organizira ovaj naučni skup, za koji mogu reći da spada u najveće stručne događaje na Balkanu, ali i šire. Veoma sam ponosa što će “12. Dani BHAAAS” biti u mom rodnom Mostaru. U više od 20 simpozija iz prirodnih, društvenih, humanističkih i medicinskih nauka, učesnici će imati priliku čuti predavanja svjetskih lidera akademske zajednice. Ovo će biti jedinstvena prilika i za bh. studente da prošire svoja znanja i saznaju sve o najnovijim trendovima u nauci i tehnologiji", kazala je predsjednica BHAAAS-a Mahira Tanović.

BHAAAS od svog osnivanja dovodi vrhunske stručnjake u našu zemlju, od kojih su mnogi bh. porijekla i koji rade na prestižnim institucijama u Americi, Kanadi i šire. "Dani BHAAAS u BiH" im pružaju priliku da svoje znanje i stručnost podjele sa kolegama i studentima u matičnoj zemlji.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave