Bh. dijaspora danas dobija prvi interaktivni portal

26.02.2018. 11:43 / Izvor: Akta.ba
Bh. dijaspora danas dobija prvi interaktivni portal

Ministarstvo za ljudska prva i izbjeglice BiH danas će predstaviti prvi interaktivni portal za dijasporu iz BiH.

Ministarstvo za ljudska prva i izbjeglice BiH danas će predstaviti prvi interaktivni portal za dijasporu iz Bosne i Hercegovine www.dijaspora.mhrr.gov.ba.

O tome će danas na konferenciji za novinare govoriti ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac, ambasadorica Švicarske u BiH Andrea Rauber Saxer i predsjednica Bosanskohercegovačko-američke akademije nauka i umjetnosti (BHAAAS) Nirvana Pištoljević.

Na portalu će biti dostupan i objedinjen adresar institucija u BiH kao i bh. diplomatsko-konzularnih predstavništava u svijetu te registar organizacija bosanskohercegovačkog iseljeništva.

Posredstvom portala bit će osigurano učešće iseljenika u kreiranju javnih politikau nadležnosti Ministarstva i drugih institucija putem javnih konsultacija te će biti objavljivane informacije o poslovnim prilikama kao i javni pozivi s informacijama o mogućnosti finansiranja projekata ili apliciranja za grant sredstva.

Portal je kreiran u okviru projekta Dijaspora za razvoj, koji je projekt Vlade Švicarske i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice u partnerstvu sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) i Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) u BiH, saopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti