Najveće godišnje okupljanje FMCG industrije

9. FMCG RETAIL Summit Sarajevo 14. marta u Sarajevu

02.03.2023. 13:42 / Izvor: Akta.ba
fmcg

FMCG SUMMIT, pod pokroviteljstvom vodećih trgovačkih lanaca u zemlji, i najjačih kompanija iz sektora robe široke potrošnje na jednom mjestu okuplja kompletnu FMCG industriju.

FMCG SUMMIT, pod pokroviteljstvom vodećih trgovačkih lanaca u zemlji, i najjačih kompanija iz sektora robe široke potrošnje na jednom mjestu okuplja kompletnu FMCG industriju i prateće djelatnosti.

9. FMCG SUMMIT SARAJEVO  | 14. MART 2023. | HOTEL HILLS SARAJEVO

Pred industrijom robe široke potrošnje je još jedna izazovna godina, a svi koji posluju unutar nje znaju da je neizvjesnost jedina konstanta koja prati ekonomiju kako naše zemlje, tako i regiona, ali i svijeta. U vremenu kada se traže najbolji modeli za poslovanje, koji će iznjedriti pozitivne i uspješne rezultate, edukacija i networking su osnova koju je neophodno praktikovati.

I ove godine, već deveti put zaredom, organizatori obećavaju izvrstan program, kojem će prije svega u fokusu biti skener retail tržišta, gdje će vodeće regionalne i globalne istraživačke agencije prezentovati najnovije podatke i kretanja koja su obilježila proteklu godinu, koja je bila sve, samo ne obična i jednostavna.

Pored toga jedan dio programa posvećen je izuzetno aktuelnoj temi, s kojom se susreće ne samo FMCG, nego i sve industrije u Bosni i Hercegovini, a tiče se adekvatnog upravljanja ljudskim resursima, i motiviranjem, te zadržavanjem kvalitetnog kadra u kompanijama koje posluju na bh. tržištu. Pokušat će se dati odgovor kako unaprijediti poslovni ambijent, i biti konkurentan ne samo u okviru regiona, nego i šire.

Uvijek je posebno interesantan i panel sa predstavnicima vodećih trgovaca u našoj zemlji, koji se osvrnu na svu problematiku kao i pozitivne pomake unutar retaila.

Govornici 9. FMCG RETAIL Summita su eminentni stručnjaci iz Bosne i Hercegovine i regiona. Kroz svoje prezentacije, upoznat će nas sa najboljim poslovnim praksama i novim trendovima.

Između ostalog, u programskom dijelu, poseban osvrt na kategoriju toplih napitaka, dat će vodeći proizvođači, dok će u panelu trgovaca sudjelovati predstavnici najjačih prodajnih lanaca u našoj zemlji.

Pokrovitelji 9. FMCG RETAIL Summita su kompanije Ovnak i Monri.

Organizator konferencije je InStore magazin.

Više o Summitu, programu i informacijama za prijave na: www.fmcg-summit.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave