nLogic Advisory

Konferencija pod nazivom "Održivi turizam i zelene destinacije"

13.12.2023. 15:25 / Izvor: Akta.ba
konferencija

Kroz konferenciju će se predstaviti važnost postizanja klimatske neutralnosti u turističkom sektoru u BiH.

Cijeneći ciljeve Zelene agende, za koje se BiH obavezala, te sve izraženiji trend preferiranja održavanja skupova, edukacija i generalno korištenja smještajnih kapaciteta u isključivo „zelenim“ tj. okolinski prihvatljivim objektima od strane većine domaćih, a posebno međunarodnih organizacija, nLogic Advisory  pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva okoliša i turizma (FMOIT) organizuje konferenciju pod nazivom  „Održivi turizam i zelene destinacije“. Konferencija ima za cilj promociju održivog razvoja u turističkom sektoru, te podizanje prepoznatljivosti zelenih destinacija u  FBiH.

Kroz konferenciju će se predstaviti važnost postizanja klimatske neutralnosti u turističkom sektoru u BiH, smanjenja karbonskog otiska, doprinijeti će se podizanju svijesti i znanja o mogućnostima smanjenja troškova za energiju u turizmu, mogućnostima dekarbonizacije i poticaja održivog razvoja, te predstaviti koristi za ekonomski razvoj. Budući da održivi turizam donosi ekonomske koristi zajednicama kroz stvaranje novih radnih mjesta, povećanje prihoda od turizma, razvoj lokalne infrastrukture i poticanje zelenih investicija u destinaciji, ova tematika je od izuzetne važnosti za sve djelatnike u turističkom sektoru.

Konferencija će služiti kao platforma za uspostavljanje kontakata između različitih aktera u sektoru turizma, vladinih i nevladinih organizacija, lokalnih zajednica, kao i finansijskih institucija i programa podrške kroz EU i domaće projekte, te pružiti poslovne prilike koje će se otvoriti za učesnike, predstavnike turističkog sektora u FBiH.

Prepoznajući značaj održivog razvoja u turističkom sektoru, pozivamo sve zainteresirane učesnike/predstavnike turističkog sektora u FBiH da se prijave za učešće na seminaru koji će se održati:

Petak, 15.12.2023. godine u Garden City Hotel Konjic sa početkom u 10 sati.

Učešće na konferenciji je besplatno uz ograničen broj učesnika! Više informacija o konferenciji i mogućnosti prijave možete dobiti OVDJE , te putem e-maila: edukacija@nlogic.ba  ili putem telefona: 033 863 951

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave