Prva WordPress konferencija 25. aprila u Banja Luci

20.04.2015. 13:28 / Izvor: eKapija.ba
Prva WordPress konferencija 25. aprila u Banja Luci

U organizaciji kompanije DVC Solutions iz Banje Luke 25.aprila na Fakultetu političkih nauka u Banjoj Luci održaće se prva WordPress konferencija – WordUp conference Banja Luka 2015.

U organizaciji kompanije DVC Solutions iz Banje Luke, a uz partnersku podršku USAID-a, Inovacionog centra Banja Luka i IT Academy by Link group, 25.aprila na Fakultetu političkih nauka u Banjoj Luci održaće se prva WordPress konferencija – WordUp conference Banja Luka 2015.

WordPress je platforma za izradu sajtova i blogova. Online, otvoren i besplatan alat, jedan od najlakših i najmoćnijih sistema za upravljanje sadržajem. Mnogi poznati blogovi, medijske kuće, kompanije poput eBuy, CNN, Reuters, Sony, IBM koriste WordPress.

WordPress platforma ima veliki broj korisnika u Bosni i Hercegovini i zauzima značajnu poziciju kada je u pitanju broj sajtova zasnovanih na ovoj platformi, ali ne postoji zvanična WordPress zajednica u Bosni i Hercegovini. Zbog toga je jedan od glavnih ciljeva konferencije iniciranje uspostavljanja WordPress zajednice, čija je uloga unapređenje kvaliteta proizvoda i usluga koji se izrađuju na WordPress platformi.

Predavači Ivan Minić, Milan Maglov, Siniša Komlenić, Mladen Stojanović, Željko Džafić, Ivan Ćosić, Nedim Šabić, Marko Uskoković i Vladimir Lelićanin govoriće o širokoj dostupnosti WordPress platforme, o ulozi u digitalnom marketingu, i osnovama kreiranja plugin-a za ovu platformu. Na konferenciji će biti oko tri stotine učesnika.

U sklopu konferencije biće i promocija programa za mlade, dok će se dan ranije,  24. aprila, održati dvije radionice, jedna iz oblasti online marketinga i druga iz oblasti razvoja WordPress-a. Radionice će se održati u prostorijama Inovacionog centra Banja Luka, koji je i podržao ovu konferenciju.

Prijave za konferenciju moguće je podnijeti putem on-line aplikacije postavljene na sajtu www.wordupconference.me ,  gdje se nalaze i sve dodatne informacije o konferenciji i predavačima.

Rok za prijave je 22.04.2015.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave