BiH domaćin međunarodne konferencije o kliničkim istraživanjima

23.05.2016. 12:52 / Izvor: Akta.ba
BiH domaćin međunarodne konferencije o kliničkim istraživanjima

Više od 120 stručnjaka okupiće se po prvi put u Bosni i Hercegovini, na međunarodnoj konferenciji koja nosi moto "Partnerstvo za pacijenta".

Više od 120 stručnjaka okupiće se po prvi put u Bosni i Hercegovini, na međunarodnoj konferenciji koja nosi moto "Partnerstvo za pacijenta", a održava se povodom Međunarodnog dana podizanja svjesnosti o kliničkim istraživanjima 25. maja 2016. u Hotelu "Termag", na Jahorini. Konferenciju, u saradnji sa strukom, organizira kompanija Hoffman La Roche.

Cilj konferencije je da istakne značaj naučno-istraživačkog rada u medicini i zdravstvu, kao i važnost uloge regulatornih zdravstvenih i akademskih institucija u ovom segmentu.

Ovaj jedinstven događaj će okupiti učesnike, kako iz kompanije Roche tako i predstavnike zdravstvenih i medicinskih institucija iz EU, Balkana, Istočne Evrope i Bliskog Istoka.

Konferenciju će otvoriti Nj.E. Heinrich Mauer, ambasador Švicarske, prof. Dr. Sebija Izetbegović, direktorica UKCS-a, i domaćin Dr Adnan Filipović, direktor kompanije ROCHE d.o.o. – ROCHE Ltd., Bosna i Hercegovina. 

Učesnici će imati priliku razmijeniti iskustva sa eminentnim svjetskim ekspertima poput: Dr. Gregory R. Ciottone (Harvard Medical School), Dr. Jonathan Cardella (Yale School of Medicine) i Dr. Corey Casper (Fred Hutchinson Cancer Research Center) te se upoznati sa najboljim praksama u Europskoj Uniji i Sjedinjenim Američkim Državama, kao i čuti predavanja na ovu temu od nekih od najeminentnijih stručnjaka iz regije.

Pozivaju se mediji da proprate otvaranje i uvodna izlaganja Konferencije, u Hotelu "Termag", na Jahorini, 25. maja 2016. godine, sa početkom u 08.00 sati.  Prilika za davanje dodatnih izjava biće upriličena na istoj lokaciji u 09.30.

Organizatori će obezbijediti prevoz do mjesta održavanja Konferencije za zainteresirane medijske ekipe. Radi velike zainteresiranosti medija, ukoliko želite posebno intervjuirati nekod od učesnika, molimo da nam to javite do 23. maja, kako bismo mogli organizirati pojedinačne intervjue.

Za više informacija, kao i za potvrdu prisustva, molimo kontaktirajte broj telefona+387 33 263 505 ili putem maila na: lejla@prbih.com.

PREUZMI DOKUMENT:
Clinical_Research_Awareness_Day_Agenda_15May_-5-BOS_FINAL.docx

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave