CEO High School 2018: Najveća konferencija za mlade u regionu

20.04.2018. 10:48 / Izvor: Akta.ba
CEO High School 2018: Najveća konferencija za mlade u regionu

CEO (Career and Entrepreneurship Opportunities) konferencija je namijenjena učenicima srednjih škola, prvenstveno maturantima.

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu u subotu, 21.aprila 2018. godine, u Domu mladih u Sarajevu organizira drugu CEO High School konferenciju pod sloganom „The Next Generation“ sa početkom u 10 sati.

CEO (Career and Entrepreneurship Opportunities) konferencija je namijenjena učenicima srednjih škola, prvenstveno maturantima, obzirom da je jedan od ključnih ciljeva ovog događaja povezivanje mladih sa uspješnim preduzetnicima, čije priče motivišu na sticanje novih znanja i vještina, aktivan pristup obrazovanju, a potom preduzetništvu i razvoju karijere.

Konferenciju će otvoriti dekan Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, prof.dr. Kemal Kozarić, a prisutnim obratiti i ambasador Austrije u Bosni i Hercegovini Martin Pammer. Učesnicima CEO High School konferencije, između ostalih, predstavit će se osnivač i direktor Muzeja ratnog djetinjstva, dipl. ekonomista Jasminko Halilović, glumac Mario Drmač, doc.dr. Amila Pilav Velić, te sarajevski hip-hop sastav Helem Nejse, a svoju poruku putem video linka uputiće i najbolji mladi evropski košarkaš Džanan Musa. Šestosatni program konferencije upotpunit će i muzički sadržaj, kao i nagradne igre za učesnike.

Konferenciju su podržali Sberbank BH, Institut za razvoj mladih Kult,Sol Azur,ID-S Consulting, Blow Up, iNovine, Sarajevska pivara, Granoff, Balon dekor BH, EFSA club, PAK centar, autoškola LifeLine, butik Brug, TheGlamRoom. Telekomunikacijski pokrovitelj je Telemach, a medijski pokrovitelji su Antena Sarajevo, Časopis Student i Business magazine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave