Međunarodni sajam građevinarstva u Beogradu

06.11.2013. 10:12 / Izvor: eKapija.ba
Međunarodni sajam građevinarstva u Beogradu

Sajam građevinarstva u Beogradu je postao najznačajniji specijalizovani sajam iz ove djelatnosti u regionu cijele jugoistočne Evrope. Kao i većina specijalizovanih priredbi Beogradskog sajma, potekao iz Sajma tehnike – svojevrsne “majke sajmova”.

Međunarodni sajam građevinarstva u Beogradu održava se od 08. do 12. aprila 2014. godine.

Sajam građevinarstva u Beogradu je postao najznačajniji specijalizovani sajam iz ove djelatnosti u regionu cijele jugoistočne Evrope. Kao i većina specijalizovanih priredbi Beogradskog sajma, potekao je iz Sajma tehnike – svojevrsne “majke sajmova”.

Godine 1975. kada je odvojen kao robna grupa Sajma tehnike u posebne hale, pa sve do 1996. godine Sajam se održavao istovremeno sa Sajmom tehnike. Kada je značaj ove privredne grane, a time i značaj i obim Sajma građevinarstva prevazišao status jedne od priredbi u okviru majskih dana tehnike, Beogradski sajam je donio odluku da odvoji ovu specijalizovanu priredbu u poseban termin.

Od te 1996. godine do danas, Sajam građevinarstva je po angažovanom izložbenom prostoru i broju domaćih izlagača porastao više od tri puta, a po broju stranih izlagača šest puta. Broj posjetilaca je desetostruko povećan.

Rok za prijavljivanje: 25. novembar 2013. godine.

Više informacija na http://www.seebbe.com

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave