Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Organizacija "Žene za žene International" organizira ciklus edukativnih radionica za žene - poduzetnice u ruralnim područjima BiH: Posljednja u januaru 2010. godine

20.11.2009. 13:01 / Izvor: Fena

Organizacija "Žene za žene International" iz Sarajeva, uz finansijsku podršku Evropske banke za obnovu i razvoj u okviru projekta TAM-BAS, organizira ciklus edukativnih radionica za žene - poduzetnice pod nazivom "Razvijanje vještina poduzetništva poduzetnih žena u ruralnim područjima Bosne i Hercegovine".

Prva u nizu od šest jednodnevnih i dvodnevnih radionica održana je 19. novembra u hotelu "Park" u Vogošći o temi: "Poduzetništvo žena - Zakonska regulativa za obavljanje posla", saopćeno je iz Organizacije "Žene za žene International".

U implementaciji ovog projekta uključene su 22 žene iz Sarajeva, Kaknja, Zenice, Olova, Jablanice, Viteza i Goražda koje svoju egzistenciju vide u samozapošljavanju kroz započinjanje novih poslova i razvoja postojećih poslova.

Učešće u ovim radionicama će im omogućiti sticanje znanja koje im je neophodno da bi se ekonomski osamostalile i poboljšale svoj socijalni i ekonomski status.

Posljednja edukativna radionica će biti održana u januaru 2010. godine o temi "Izrada/ocjena poslovnog plana" a na radionicama koje će biti u međuvremenu implementirane će se obrađivati teme: "Menagement i funkcije menagementa - pojam planiranja", "Analiza/ocjena poslovanja", "Operativno planiranje", "Kontrola realizacije plana/finansije i računovodstvo".

Ovaj projekt je proizašao kao potreba za nadgradnjom znanja i vještina koje su nezaposlene žene iz cijele BiH sticale kroz dosadašnji rad organizacije "Žene za žene International" na njihovom socijalnom i ekonomskom osamostaljivanju i jačanju.

Organizacija "Žene za žene International" u BiH predstavlja samostalni lokalni ogranak međunarodne mreže globalne organizacije Women for Women International sa sjedištem u Washingtonu. Organizacija je osnovana 1993. radi socijalne i ekonomske podrške ženama BiH. Danas postoje dva pravna subjekta "Udruženje Žene za žene International" i Mikrokreditna Fondacija "Žene za žene International", koja je neprofitna i nepolitična organizacija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave