Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Promocija sektorske studije za održivu industriju turizma u BiH - Sarajevo, 22. januar 2008. godine

16.01.2008. 13:26 / Izvor: Fena

U Vanjskotrgovinskoj komori BiH (VTKBiH) u Sarajevu 22. januara 2008. godine bit će predstavljena Studija za održivu industriju turizma u BiH, čiju su izradu podržali Evropska banka za obnovu i razvoj i Ministarstvo vanjskih poslova Francuske.

Oni su, naime, podržali Vijeće ministara BiH i Vanjskotrgovinsku komoru BiH u provođenju detaljne ankete i ispitivanja potencijala u turističkom sektoru i u pripremi sveobuhvatne studije koju su izradili predstavnici francuske konsultantske kuće ORGALIS / BCEOM.

Ugovor o izradi studije potpisan je u VTKBiH početkom marta 2007., a Komora je bila zadužena za praćenje izrade studije, koja, kako napominju iz te institucije, nakon izrade, pokazuje da postoji niz atraktivnih mogućnosti za domaće i strane investitore, posebno u segmentu prirodnih parkova, zimskih planinskih centara, turizma za mlade, sportskog, banjskog, vjerskog, kulturnog turizma i eko turizma u ruralnim regijama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave