Naučno-stručno savjetovanje o rekonstrukcijama saobraćajnih nezgoda, 20. i 21. aprila u Zenici

04.04.2012. 08:44 / Izvor: eKapija.ba
Naučno-stručno savjetovanje o rekonstrukcijama saobraćajnih nezgoda, 20. i 21. aprila u Zenici

Naučno-stručno savjetovanje na kojem će biti prezentirana najnovija iskustva u oblasti rekonstrukcije saobraćajnih nezgoda i upotrebe savremenih matematičkih modela u cilju identifikacije pravih uzroka saobraćajne nezgode održaće se 20. i 21. aprila u Zenici.

Organizator skupa je EVU – Europska asocijacija za rekonstrukciju saobraćajnih nezgoda sa sjedištem u Grazu, u saradnji sa partnerima, Rekonstrukcija Zenica, Saobraćajni fakultet IU Travnik, Centar za vještačenje "Forensic center" Banja Lluka, agencija "Bezus" Brčko i Institut za privredni inženjering IPI Zenica.

Savjetovanje se organizuje u cilju unapređenja bezbjednosti saobraćaja i pravljenja pravih i validnih baza podataka o uzrocima u saobraćajnim nezgodama kojih do sada nije bilo. Cilj savjetovanja je i da pripremi učesnike za stjecanje neophodnih znanja potrebnih za razumijevanje rezultata tehničke rekonstrukcije saobraćajnih nezgoda i vještačenja u svim postupcima, koji se vode u vezi sa saobraćajnom nezgodom.

Na savjetovanju će biti organizirana predavanja i okrugli stol (prvog dana), kao i osnovno školovanje i mogućnost upotrebe demonstracijskog softvera za rekonstrukciju saobraćajnih nezgoda na ličnom računaru (drugog dana).

Savjetovanje je namijenjeno vještacima koji rade na rekonstrukciji saobraćajnih nezgoda, zaposlenima u sudovima i tužilaštvima kao i advokatima, procjeniteljima šteta u osiguravajućim društvima, zaposlenima u MUP-ovima, te inspekcijskim organima koji se bave praćenjem sigurnosti saobraćaja, konsultantima iz oblasti praćenja sigurnosti saobraćaja, uposlenima u direkcijama i agencijama za ceste i statisike, te univerzitetskim profesorima i studentima koji žele da se bave rekonstrukcijama i vještačenjem saobraćajnih nezgoda.

Predviđen je niz stručnih predavanja, a predavači će biti prof.dr. Steffan Hermann (VSi-TUG Graz Austrija), dr. Iztok Ciglarič (Rekonstrukcija Zenica), prof.dr. Sinan Alispahić (HAK Zagreb), Safet Hrapo (KT Sarajevo), Reuf Boračić (JP Autoceste FBiH), Željko Klisara (MUP KS), Fuad Klisura (IPI Zenica),Stevo M. Stević (BEZUS Brčko), Drago Talijan (Centar za vještačenja Banjaluka) te prof.dr. Mirsad Kulović (Saobraćajni fakultet Travnik).

Prijave učesnika slati najkasnije do 16.04.2012. godine

Više informacija na tel: +387 32 445600 begin_of_the_skype_highlighting FREE +387 32 445600end_of_the_skype_highlighting i email: fuad.k@ipi.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave