Predstavljanje potencijala

Prvi međunarodni Kongres živinarstva/peradarstva od 10. do 12. maja u Banja Luci

25.01.2023. 11:44 / Izvor: Akta.ba
peradara

Osim članica Koordinacionog odbora peradara/živinara, na sastanku su učestvovali i brojni gosti iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije.

Peradarski sektor i djelatnosti koje se na njega naslanjaju nositelji su gospodarskog života Bosne i Hercegovine, poruka je koja je odaslana sa proširenog sastanka Organizacijskog odbora Prvog međunarodnog Kongresa živinarstva/peradarstva održanog juče u Tešnju, saopćeno je iz Udruženja peradara.

Osim članica Koordinacionog odbora peradara/živinara, na sastanku su učestvovali i brojni gosti iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije. Oni su se našli u svojstvu prijateljske potpore, kao i pomoći pri organiziranju prvog dogođaja čiji je cilj okupljanje relevantnih subjekata iz peradarskog i drugih srodnih sektora.

"Cilj nam je ovjeriti svoju lidersku poziciju u regiji i prezentovati domaćoj i političkoj javnosti svoj potencijal, koji je generator gospodarskog života Bosne i Hercegovine", rekao je predsjednik organizacionog odbora ove manifestacije Edin Jabandžić.

Prvi međunarodni Kongres živinarstva/peradarstva će biti održan od 10. do 12. maja u Banja Luci.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave