Osmi po redu

Sajam srednjih škola i fakulteta 2023.

12.04.2023. 12:31 / Izvor: Akta.ba
Tešanj

Ove godine, po osmi put, Agencija za razvoj Općine Tešanj organizuje Sajam srednjih škola i fakulteta.

Ove godine, po osmi put, Agencija za razvoj općine Tešanj organizuje Sajam srednjih škola i fakulteta.

"Nakon prethodnih sedam vrlo uspješnih organizacija, namjera nam je da i ove godine, na isti način, mladim ljudima (maturantima osnovnih i srednjih škola) omogućimo lakši izbor srednje škole i fakulteta. Iskustva sa prethodnih Sajmova su vrlo značajna, kako za one koji „traže svoj izbor" tako i za one koji „otvaraju svoja vrata" u obostranom interesu", kazali su.

U tom cilju, na Sajmu su uzeli učešće fakulteti iz cijele Bosne i Hercegovine, srednje škole, institucije i ustanove koje se bave obrazovanjem, kao i učenici osnovnih i srednjih škola, te roditelji i građani grada Tešnja. Učestvujte u razvoju svijesti o važnosti obrazovanja i podsticanju ličnog razvoja pojedinca i društva u cjelini, na putu ka boljem prosperitetu nadolazećih generacija u Bosni i Hercegovini.

"Ovo će biti prilika da se učenici i roditelji potpunije informišu o školama i fakultetima koje mogu da upišu", poručili su.

Sajam srednjih škola i fakulteta održat će se u petak 05.05.2023. godine. u sportskoj dvorani JU „Sportsko rekreacioni centar" Tešanj od 9.00 do 14.00 sati.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave