Zbog tragičnih događaja

Odgođen planirani kulturno-zabavni program na 50. Sajmu šljive u Gradačcu

14.08.2023. 11:54 / Izvor: Akta.ba
Šljive

Organizacioni odbor je na sinošnjoj telefonskoj sjednici donio Odluku kojom se planirani kulturno-zabavni program u potpunosti odgađa u dane jubilarnog 50. međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije.

Organizacioni odbor je na sinošnjoj telefonskoj sjednici donio Odluku kojom se planirani kulturno-zabavni program u potpunosti odgađa u dane jubilarnog 50. međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajma šljive. 

Odluka je donesena povodom tragičnog događaja koji se desio u Gradačcu 11.8.2023. godine kada su tri osobe ubijene, a tri ranjene.

"Imajući u vidu situaciju koja nas sve zadesila i zavila u tugu naš grad i cijelu Bosnu i Hercegovinu, Organizacioni odbor je donio Odluku da kulturno-zabavni program odgodimo u cjelosti i budemo uz porodice žrtava. Mišljenja smo da će nas sve ovo duže vrijeme držati u boli i preostaje nam samo da svi zajedno damo maksimum da  nam se ovakvo zlo nikada ne ponovi. Ostale sajamske aktivnosti ćemo realizovati u planiranim rokovima. O novim terminima realizacije planiranih kulturnih i muzičkih sadržaja ćemo vas blagovremeno obavijestiti", rekao je Ensar Mešanović, voditelj turističkog ureda turističke zajednice Gradačac koja je organizator ove sajamske manifestacije.

Jubilarni 50. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajmu šljive u Gradačcu održat će se od 23. do 26.08.2023. godine. Na sajmu će se održati niz stručnih predavanja, kolektivnih izložbi, prezentacija proizvoda iz područja poljoprivrede i prehrambene industrije, male privrede i kućne radinosti. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave