Oracle Open day 2011: Najveći informacijsko-tehnološki događaj godine 20. oktobra u Sarajevu

13.10.2011. 12:59 / Izvor: eKapija.ba
Oracle Open day 2011: Najveći informacijsko-tehnološki događaj godine 20. oktobra u Sarajevu

Oracle Bosnia organizuje Oracle Open day 2011/Oracle dan – jednodnevnu konferenciju o načinima preoblikovanja posla korištenjem informacionih tehnologija 20. oktobra 2011. godine uHotelu Evropa u periodu od 08:00 do 17:30 sati.

Na konferenciji će pored domaćih i internacionalnih Oracle stručnjaka učešće uzeti globalni Oracle partner – Intel, kao i domaći partneri: Combis, Gauss, QSS, Zira, Nites i In2, kao i specijalni gost, domaći korisnik Oracle solucija, Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDEEA).

Oracle dan predstavlja otvoren prostor za razgovor i razmjenu iskustava o mogućnostima unapređenja posla korištenjem informacionih tehnologija. Cilj konferencije koja predstavlja kombinaciju funkcionalnih i tehnoloških saznanja usmjerenih prema jednom cilju, jeste pokazati kako snaga jednostavnosti može promijeniti ulogu informacionih tehnologija i postati sredstvo koje vodi ka poslovnim inovacijama.

Na konferenciji će biti prezentovane Oracle solucije i najuspješniji primjeri implementacije u poslovnom ambijentu, te prenesena iskustva korisnika i poslovnih partnera iz javnog i privatnog sektora.

Neke od tema konferencije su i inovacije, kao i najbolji primjeri poslovnih transformacija i dostignuća u javnim i privatnim Oracle solucijama, noviteti u načinima maksimiziranja efikasnosti informacionih tehnologija u poslu kao i primjerima Oracle rješenja implementiranih u praksi.

Konferencija će obuhvatiti glavne teme vezane za potpuno integrisane otvorene poslovne aplikacije.

Između ostalih, učesnici će imati priliku prisustvovati specijalnim sesijama poput "Upravljanje troškovima" - od plana do realizacije na primjeru osiguravajućeg društva, "Pretvorite svaku interakciju sa klijentom u novu poslovnu priliku", "Upravljanje talentom - lider u aplikacijama za Upravljanje ljudskim kapitalom".

Oracle dan je serija konferencija u skoro 30 zemalja Istočne i Centralne Evrope, Srednjeg Istoka i Azije.

Oracle dizajnira i pravi hardware i software tako da optimalno radi, kako u Cloud okruženju, tako i u vašim data centrima.

Za više informacija o Oracle (NASDAQ: ORCL) posjetite www.oracle.com ili nas kontaktirajte putem dole navedenih brojeva telefona.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave