Goražde: 4. maja otvorenja prvog kluba za traženje posla

26.04.2012. 13:23 / Izvor: Fena
Goražde: 4. maja otvorenja prvog kluba za traženje posla

U okviru Službe za zapošljavanje Bosanskopodrinjskog kantona u Goraždu će 4. maja biti otvoren prvi klub za traženje posla.

Aktivnost je implementirana u sklopu Projekta zapošljavanja mladih (YEP), koji uspostavom mreže klubova za traženje posla pruža podršku razvoju javnih službi za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini.

Projekt finansira Švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC), a implementira njemačka kompanija GOPA mbH, putem predstavništva u BiH.

Mrežu klubova sačinjavat će 20 klubova za traženje posla za mlade osobe. Do sada su otvoreni klubovi u Banjoj Luci, Tuzli, Gradišci, Cazinu, Kaknju i Travniku, a planiraju se otvaranja i na sljedećim lokacijama: Lukavac, Živinice, Kalesija, Tomislav-Grad i Orašje (Federacija BiH) i Srbac, Rudo, Modriča, Teslić, Novi Grad, Nevesinje i Višegrad (RS).

Svrha kluba za traženje posla je da nezaposlenoj osobi pruži kontinuiranu pomoć u traženju posla i građenju samopouzdanja, odnosno prezentiranju poslodavcima.

Uspješnost kluba se mjeri konkretnim rezultatima, odnosno brojem polaznika koji su pronašli odgovarajuće zaposlenje. Dosadašnja praksa je pokazala da 30 do 40 posto polaznika pronađe posao.

Ukupno, radom klubova za traženje posla u BiH je do sada zaposleno više od 100 mladih ljudi, saopćeno je iz Projekta zapošljavanja mladih.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave