Il' si brand ili nisi - Prva branding konferencija u BiH, 15. juna u Sarajevu

16.05.2011. 12:36 / Izvor: eKapija.ba
Il' si brand ili nisi - Prva branding konferencija u BiH, 15. juna u Sarajevu

U organizaciji marketing agencije Via Media, 15. juna u Sarajevu, održaće se «Prva branding konferencija u Bosni i Hercegovini». Ova značajna konferencija, pod nazivom «Il` si brand ili nisi» namijenjena je domaćim kompanijama koje žele unaprijediti svoje poslovanje, te steći neophodna znanja o izgradnji jakog branda.

Gdje ste u svijesti potrošača? Kakva je konkurentnost brandova na domaćem tržištu? Koji je put do uspješnog branda? Kako izmjeriti vrijednost branda?... samo su neke od tema o kojima će govoriti eminentni stručnjaci iz svijeta marketinga i brandinga poput: prof. dr. Ante Domazeta s Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, Ante Šalinovića, voditelja CT odjela za Ipsos Adria regiju, Kamila Antolovića, voditelja i kreativnog direktora agencije KK Promotion, Janeza Rajha, generalnog managera, Intesa RD, Boruta Zemljiča, direktora Međunarodne agencije za brandiranje SUPERBRANDS za jadransku regiju…

“Prva branding konferencija u Bosni i Hercegovini" u fokus će staviti situaciju na domaćem tržištu, sa posebnim akcentom na strategiju brandiranja u cilju povećanja tržišne vrijednosti kompanija i njihovih proizvoda.

Direktorica «Via Medie» Vesna Beganović kaže da je cilj Konferencije podignuti svijest domaćih poduzetnika o važnosti brandinga na viši nivo.

"Važno je da poduzetnici, ali i državne institucije i mediji shvate kolika je važnost brandinga. Kreativni potencijali moraju dobiti slobodu i prostor za stvaranje i inovativnost koja će brandovima donijeti uspjeh. Moramo biti svjesni da se proces brandinga ne dešava na tržištu proizvoda i usluga, već isključivo u glavama i svijesti potrošača. Cilj je da se u svijesti potrošača kreira percepcija da na tržištu ne postoji niti jedan proizvod kao vaš, da je on jedinstven i da ga treba zapamtiti kao nešto potpuno novo i posebno", kaže Beganović ističući da se odluka o kupovini donosi puno ranije nego kada kupac dođe u trgovinu.

Zainteresirane firme koje žele učestvovati na "Prvoj branding konferenciji u BiH" mogu se prijaviti putem web stranice www.brandingkonferencija.com .

Partneri konferencije su: AurA, !Hej i R&S, dok su projekat medijski podržali: Avaz, Business magazin, eKapija, BHT1, BH radio 1, RSG, Dnevni list, Nezavisne novine, Media Marketing, Metromedia, portal Manager.ba, te edukativni partner Cotrugli Business School.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave