Dan saradnje sa Italijom: "Energetski forum" i "Workshop", 07. aprila u Mostaru

05.04.2011. 11:25 / Izvor: eKapija.ba
Dan saradnje sa Italijom: 'Energetski forum' i 'Workshop', 07. aprila u Mostaru

U okviru 14. Međunarodnog sajma gospodarstva, koji se održava od 05. do 09. aprila/travnja 2011. godine u Mostaru, a na kojem će se Republika Italija predstaviti u svojstvu zemlje partnera, Italijanski Institut za vanjsku trgovinu - ICE i Agencije za unapređenje inozemnih ulaganja u BiH – FIPA, organiziraju dan saradnje sa Italijom u okviru kojeg će biti organizirani:

  • Energetski forum Italija i BiH sa početkom u 10h i
  • Workshop "Doing Business with Italy" sa početkom u 14.30h

    Mjesto održavanja oba eventa je konferencijska sala mostarskog sajma.

    Osnovni cilj Foruma je unapređenje poslovnog okruženja i jačanje uzajamne suradnje i budućeg partnerstva između bosanskohercegovačkih i italijanskih firmi. Na Forumu će biti prisutne neke od najznačajnijih firmi iz elektroenergetskog sektora Italije, kao sto su Enel, Seci Energia i druge. Osim toga biće prisutne i tri elektroprivrede iz BiH, predstavnici DERK-a, NOS-a, EBRD-a i drugi.

    Poslijepodnevnom workshopu prisustvovat će 20-ak italijanskih firmi među kojima i one iz Regije Abruzzo koje će se na mostarskom sajmu gospodarstva predstaviti sa vlastitim štandovima.

    Cilj workshopa je predstaviti mogućnosti investiranja u BiH sa posebnim fokusom na sektore infrastrukture, poljoprivredno-prehrambene industrije, metalurgije i drvne industrije, poručili su organizatori.

  • *Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

    Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

    NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

    Najave