Privrednici iz RS-a na sajmovima u Novom Sadu i Beogradu

08.05.2015. 09:35 / Izvor: eKapija.ba
Privrednici iz RS-a na sajmovima u Novom Sadu i Beogradu

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu uvršten je među 10 najznačajnijih sajmova poljoprivrede u Evropi, a najvažniji je sajam zapadnog Balkana i jugoistočne Evrope.

Privredna komora Republike Srpske (RS), u saradnji sa Vladom RS-a i Vanjskotrgovinskom komorom BiH, i ove godine organizuje nastup domaćih privrednih društava na 82. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. 

Na ovom sajmu, koji će biti održan od 9. do 15. maja, Privredna komora RS-a kroz eksponate i kataloge predstaviće više od 20 privrednih društava iz oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, najavljeno je danas iz Komore. 

U okviru ove sajamske manifestacije, Privredna komora RS-a, u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine i Novosadskim sajmom, 12. maja, u prostorijama Sajma, organizovat će susrete privrednika iz RS-a i Srbije. 

Tema susreta je "Rezultati, izazovi i problemi u robnoj razmjeni Srbije i RS-a, u oblasti hrane i poljoprivrednih proizvoda". 

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu uvršten je među 10 najznačajnijih sajmova poljoprivrede u Evropi, a najvažniji je sajam zapadnog Balkana i jugoistočne Evrope. 

Poret toga, pet preduzeća iz Republike Srpske (RS) predstavit će se na 59. Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća u Beogradu, koji će biti održan od 11. do 15. maja 2015. godine.

Na ovoj sajamskoj manifestaciji, na zajedničkom štandu, eksponatima će se predstaviti "Brass komerc" d.o.o. Banja Luka, EKP "Elker" a.d. Ljubija, "Orao" a.d. Bijeljina, "Wischt" d.o.o. Doboj i "Vineks - M" d.o.o. Čelinac. Takođe, Privredna komora RS, putem kataloga, predstaviće i više od 15 kompanija iz ovog sektora.

Programom Sajma, planirano je da budu održani i bilateralni susreti privrednika, sa ciljem međusobnog povezivanja kompanija i upoznavanja sa novim trendovim i tehnologijama u metalnom i elektro sektoru.

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća je najznačajniji privredni i tehnološki događaj u Srbiji i jugoistočnoj Evropi, koji ima izuzetan uticaj na budući razvoj industrije u zemlji i regionu, saopćeno je iz Privredne komore RS.

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave