Drugi zajednički nastup kompanija iz BiH na sajmu "China-CEEC EXPO"

05.06.2017. 11:59 / Izvor: Akta.ba
Drugi zajednički nastup kompanija iz BiH na sajmu 'China-CEEC EXPO'

Ova izložbena manifestacija, treća po redu, organizira se u okviru sveobuhvatne inicijative NR Kine.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine oganizira, po drugi put, zajednički nastup bosanskohercegovačkih kompanija na Sajmu investicija i trgovine „China-CEEC EXPO“ koji će se održati od 08. do 12. juna 2017. godine u gradu Ningbo u Kini.

Iz Bosne i Hercegovine će se na ovom sajmu predstaviti četiri vinarije i to: Vinarija Čitluk, Podrumi Andrija iz Čitluka, Vinogradi Nuić d.o.o. iz Ljubuškog i Podrumi Ostojić iz Čitluka. Pored vina, na bh. izlagačkom prostoru veličine 85m2 svoje proizvode i usluge predstavit će i kompanije Milkos d.d. iz Sarajeva, Elmar d.o.o. iz Trebinja, Sava Semberija d.o.o. iz Bijeljine, Swity d.o.o. iz Gradačca, te Nobel Orient d.o.o. iz Sarajeva.

Ova izložbena manifestacija, treća po redu, organizira se u okviru sveobuhvatne inicijative NR Kine koja ima za cilj jačanje saradnje sa zemljama Centralne i Istočne Evrope (tzv. CEE region). Među brojnim manifestacijama su i trgovinski sajam koji je fokusiran na poljoprivredno-prehrambene proizvode, zatim investicijski i poslovni forumi te poslovni susreti kompanija iz Kine i zemalja CEE regiona. Kao i prethodne dvije godine, i ovaj put su glavni sponzori manifestacije Ministarstvo trgovine NR Kine i Narodna vlada Provincije Zhejiang.

Zajednički nastup devet kompanija iz Bosne i Hercegovine realizuje se uz finasijsku podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave