Berze JI Evrope organizuju prvu regionalnu investicionu konferenciju "Regional SEE Capital Markets Day", Zagreb, 11. juni 2008. godine

09.06.2008. 12:33 / Izvor: Banjalučka berza
Berze JI Evrope organizuju prvu regionalnu investicionu konferenciju 'Regional SEE Capital Markets Day', Zagreb, 11. juni 2008. godine

U srijedu 11.juna 2008.godine, osam regionalnih berzi (Banjalučka, Beogradska, Ljubljanska, Makedonska, Nex berza, Montenegro, Sarajevska i Zagrebačka) zajednički organizuju prvu Regionalnu investicionu konferenciju (Regional SEE Capital Markets Day). Cilj konferencije, koja će biti održana u Zagrebu u hotelu Sheraton, je promovisanje ulaganja na regionalna tržišta kapitala i privlačenje većeg broja investitora.

U okviru konferencije, kroz prezentacije uprava preduzeća, biće predstavljena 24 najveća preduzeća koja su listirana na pomenutim berzama. Pored toga biće održani i pojedinačni sastanci investitora i preduzeća. Sa Banjalučke berze, investitorima će se predstaviti preduzeće sa najvećom vrijednošću (najveća tržišna kapitalizacija) - Telekom Srpske.

Organizacija regionalne investicione konferencije je prvi projekat regionalnih berzi, u okviru potpisanog „Memoranduma o saradnji“ regionalnih berzi. Berze ovim projektom zajednički žele da daju doprinos u prepoznavanju regije kao investiciono atraktivnog prostora. Očekuje se da će konferencija pomoći u jačanju investicione klime i povjerenja investitora u ovaj region.

Na konferenciji će biti prisutno preko 150 institucionalnih investitora, te će biti održano preko 160 individualnih sastanaka između investitora i preduzeća. U toku ove godine regionalne berze će organizovati još jednu investicionu konferenciju koja će bit održana u toku jeseni u Beču.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave