Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Sedma godišnja konferencija gastroenterologije 2010. - 08. i 9. aprila u Domu mladih Sarajevo

07.04.2010. 09:55 / Izvor: eKapija.ba

U organizaciji Evropskog udruženja gastrointestinalne endoskopije (ESGE) i pod visokim pokroviteljstvom Predsjedništva BiH u Sarajevu će 8. i 9. aprila biti održana sedma godišnja konferencija gastroenterologije 2010.

Pokrovitelj tog skupa je ESGE te, prvi put u regiji, Svjetsko udruženje za gastrointestinalnu endoskopiju (OMED).

Organizatori konferencije su Asocijacija gastroenterologa i hepatologa BiH i Udruženje ljekara za kliničku prehranu BiH, Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu i Klinika za gastroenterohepatologiju KCUS-a - referalni centar za gastrointestinalnu endoskopiju.

Za 8. april planirana je pres-konferencija na kojoj će o radu tog skupa govoriti predsjedavajući konferencije prof. dr. Rusmir Mesihović i šef Klinike za gastroenterologiju i hepatologiju KCUS - referalnog centra za gastrointestinalnu endoskopiju i predsjednik Asocijacije gastroenterologa i hepatologa BiH prof. dr. Mehmed Gribajčević.

Generalni sponzor Konferencije je Pliva, a glavni sponzori su Olympus, Astra Zeneca, Hoffmann La Roche, Bosnalijek i MSD.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave