Projekat INTERVET WB zvanično započet

27.03.2020. 13:07 / Izvor: Akta.ba
Projekat INTERVET WB zvanično započet

INTERVET WB pilot projekat za zemlje zapadnog Balkana, kojim koordinira Uniser, Italija zvanično je započet 24 i 25 marta, 2020.

INTERVET WB  pilot projekat za zemlje zapadnog Balkana, kojim koordinira Uniser, Italija zvanično je započet 24. i 25. marta 2020. godine.

Zbog novonastale situacije izazvane pandenijom COVID-19, početak projekta ozvaničen je online sastankom i prezentacijama partnerskih institucija.

Glavni cilj ovog izuzetnog projekta je stvaranje mogućnosti za mobilnost učenja u centrima za obuku i strukovnim školama zemalja zapadnog Balkana kako bi se poboljšala zapošljivost učenika, nakon završenog školovanja. Projekat takođe predviđa trening i mobilnost nastavnika i instruktora te razmjenu znanja i iskustava sa kolegama iz regiona i iz zemalja članica EU

Konzorcijum uključuje 14 partnera: MCAST-Malta,  SEPR-Francuska, Da Vinci College-Nizozemska, Incoma-Spanija  MODE-Poljska,  ZNI - Zavod za novo doba Izobraževanje - Slovenia,  EfVET-Belgija, Privredna komora Srbije, Privredna komora Crne Gore, IUS Life - Centar za cjeloživotno učenje - Bosna i Hercegovina, Priština REA-Kosovo, NCDIEL-Sjeverna Makedonija i AlbanianSkills-Albanija.

Tokom dvodnevnog sastanka sacinjen je plan implementacije projekta.

Javni poziv za prijavu učenika i nastavnika za učešće u ovom projektu će biti objavljen kada to situacija bude dozvoljavala.

Prijave će biti omogućene putem službene stranice INTERVET WB, a selekciju kandidata vršit će lider projekta Uniser, Italija.

Sve informacije vezane za projekat u našoj zemlji će biti dostupne putem službenih stranica: https://life.ius.edu.ba/en,  partnera u Bosni i Hercegovini, Privredne / Gospodarske Komore: http://www.kfbih.com/, Poslovnog portala Akta.ba, društvenim mrežama; Facebook, Instagram, Twitter te sredstvima javnog informisanja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave