Logosoft Edukacije: Radionica - Microsoft 365 (webinar)

10.06.2020. 09:15 / Izvor: Akta.ba
Logosoft Edukacije: Radionica - Microsoft 365 (webinar)

Zbog velikog interesa za Logosoft online edukacije, nastavlja se program predavanja putem online platforme – uživo u virtuelnoj učionici.

Zbog velikog interesa za Logosoft online edukacije, nastavlja se program predavanja putem online platforme – uživo u virtuelnoj učionici.  

Broj mjesta na ovom online webinaru je ograničen. Rezervišite svoje mjesto pozivom na 033 931 997 ili slanjem e-maila na edukacija@logosoft.ba.

 

Radionica - Microsoft 365 (webinar)

 

Datum: 22.06.2020.

Trajanje radionice: ponedjeljak - četvrtak, od 10:00 do 14:00

Cijena: 500,00 KM + PDV

Rok za prijavu:  19.06.2020. godine

 

SPECIJALNA POGODNOST: Za kompanije koje prijave više od jednog uposlenika odobravamo ukupni popust od 10% (popusti se ne zbrajaju).

 

Opis radionice

U okviru Microsoft 365 menadžmenta ćete se upoznati sa ključnim komponentama istog i to kako migirati vašu kompaniju na Microsoft 365, kako konfigurisati Microsoft 365 portal te kako upravljati Office 365 ProPlus implementacijama. Upoznat ćete se više sa Microsoft 365 tenantima i upravljanjem uslugama, uključujući načine kako planirati, upravljati i mijenjati vaš Microsoft 365 tenant i usluge. Također, kroz opciju upravljanja identitetima ćete naučiti kako upravljati korisničkim sigurnosnim grupama i licencama za cloud identitete, kako planirati i implementirati sinhronizaciju identiteta, tzv. federated identiteta, aplikacija i eksternog pristupa.

Ova radionica također obuhvata Azure AD zaštite identiteta, konfiguracija Microsoft 365 sigurnosnih usluga te korištenje tzv. Microsoft 365 Threat Intelligence opcije. Naučit ćete još i o tzv. Microsoft 365 Compliance Management-u, uključujući zadržavanje podataka i rješenja za prevenciju gubitka podataka, arhiviranje i zadržavanje podataka, implementacija i upravljanje nadziranja podataka, kao i upravljanje pretragom i istraživanjem podataka.

 

Profil polaznika

Ovaj kurs je namijenjen za osobe koje planiraju da vrše funkciju Microsoft 365 Enterprise Admin i koji su se ranije susretali sa Microsoft 365 administratorskim certifikacijskim putevima.

 

Više informacija o radionica...

 

Predavač

Radionicu će održati predavač Nedim Sadović.

Nedim Sadović ima preko 15 godina radnog iskustva u IT industriji te posljednjih 5 godina drži predavanja na skoro svim regionalnim IT konferencijama, kao što su MSNetwork, Microsoft Community, Windays, ATD i druge. Posjeduje preko 40 certifikata iz oblasti MCSA, MCSE, MCTS, MCDST, a među prvim u svijetu je dobio sljedeće certifikate: MCSA Windows server 2012, MCSA Windows Server 2016, MCSE Cloud Platform and Infrastructure i MCSE Server Infrastructure.

Primarno se bavi predavanjem, testiranjem i administriranjem Microsoft Servera, a uživa i u zabavljanju publike na konferencijama na kojima učestvuje te vrlo često dobije najviše ocjene za svoja predavanja.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave