Farmaceutska kompanija pokreće projekat Roche Newsroom - Pacijent u centru priče

23.10.2020. 12:56 / Izvor: Akta.ba
Farmaceutska kompanija pokreće projekat Roche Newsroom - Pacijent u centru priče

Sam projekat ima za cilj unapređenje svjesnosti novinara i medijskih profesionalaca o važnosti adekvatnog izvještavanja o zdravstvenim temama.

Farmaceutska kompanija Roche u BiH pokreće projekat Roche Newsroom - Pacijent u centru priče. Sam projekat ima za cilj unapređenje svjesnosti novinara i medijskih profesionalaca o važnosti adekvatnog izvještavanja o zdravstvenim temama sa posebnim ostvrtom na liječenje i život hroničnih pacijenata.

Samo zajedno možemo stvoriti mogućnosti da mediji budu pokretačka snaga u kreiranju relevantnih platformi putem kojih će se povesti javna diskusija o mogućnostima kvalitetne dijagnostike, personaliziranog tretmana, uz  bolje razumijevanja šire društvene zajednice sa kakvim se izazovima suočavaju i žive pacijenti u našoj zemlji.
 
"Pozivamo medijske kuće i medijske profesionalce da prate i učestvuju u prvoj interaktivnoj radionici na temu: Medijska odgovornost: Glas i prava pacijenata u BiH, koja će biti održana 06.11.2020. od 10.00 – 16.00 sati u Rotana hotelu u Sarajevu, adresa: Milana Preloga 12 Bosmal zgrada A, uz poštovanje svih epidemioloških mjera", navode iz ove kompanije.

Uz pregled najrelevatnijih tema i izazova sa kojima se suočava zdravstveni sektor u BiH, učesnici Roche Newsroom-a će imati priliku educirati se i razmijeniti iskustva, unaprijediti mrežu poznanstava (kontakata/ izvora), ali i dobiti mentorsku podršku etabliranih urednika u bosansko-hercegovačkim medijima na izradi originalnih priča koje u fokus stavljaju prava pacijenata.

Za učešće u Roche Newsroom-u, za sticanje novih znanja i vještina, ali i izradu medijskih sadržaja koji dublje istražuju život, rad i liječenje pacijenata u BiH, molimo vas da popunite sljedeći formular (link).

Za više informacija, molimo vas da kontaktirate: Tajanu Nizić putem telefona 061 714 830, ili email adrese tajana.nizic@roche.com. 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave