Ceremonije otvaranja

Leader Roots Program 2023/2024: Gradimo Liderstvo i Budućnost

30.09.2023. 08:03 / Izvor: Akta.ba
leader
OTVORI GALERIJU

U petak, 29. septembra 2023. godine, u hotelu Marriott u Sarajevu, započela je nova godina Leader Roots programa.

U petak, 29. septembra 2023. godine, u hotelu Marriott u Sarajevu, započela je nova godina Leader Roots programa, jednog od najinovativnijih inicijativa za razvoj liderstva u Bosni i Hercegovini. Program je ponovno okupio sponzore i učesnike kako bi zajedno gradili budućnost liderstva u zemlji.

Ovogodišnji Leader Roots program, koji je okupio istaknute kompanije iz različitih industrija, obećava inspirativno iskustvo za sve učesnike. Program obuhvata niz masterclass sesija, analizu Harvard Business studija slučaja, posjete kompanijama, interaktivne radionice, inspirativne govornike, te razmjenu najboljih praksi iz raznih sektora. Učesnici će kroz ovaj program razviti vještine potrebne za uspjeh u dinamičnom poslovnom okruženju.

Program Leader Roots ne bi bio moguć bez podrške sponzora koji prepoznaju njegovu vrijednost i doprinos zajednici. Ove godine, ponosno ističemo naše sponzore: AS Holding, ASA Group, Authority Partners, Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, Hemofarm, Lanaco, Nelt, Telemach BH, Raiffeisen Bank BiH dd, Roche i Zira. Njihova predanost razvoju liderstva u Bosni i Hercegovini ključna je za uspjeh programa.

Prva sesija, koja je bila organizovana od strane Raiffeisen Bank BiH dd, okupila je učesnike iz različitih kompanija i sektora. Učesnici su imali priliku da na početku programa budu pozdravljeni od strane jedne od članica Uprave banke, CFO CRO direktorice, Andree Achim. Njena prisutnost i podrška dodatno naglašavaju važnost programa i njegov uticaj na razvoj liderstva u Bosni i Hercegovini.

Vrijednost Leader Roots programa

Leader Roots program ne samo da pomaže učesnicima da razviju svoje liderstvo i menadžerske vještine, već i pruža vrijednost kompanijama koje šalju svoje zaposlenike na ovaj program. Učesnici programa dobivaju priliku za učenje od najboljih, razmjenu iskustava s vrhunskim liderima iz različitih industrija i pristup najnovijim trendovima u liderstvu.

Za kompanije, ovaj program predstavlja investiciju u razvoj svojih zaposlenika, što može rezultirati povećanjem produktivnosti, većim angažmanom zaposlenika i boljim poslovnim rezultatima. Također, kompanije koje podržavaju inicijative za razvoj liderstva često privlače i zadržavaju najtalentiranije pojedince na tržištu rada.

Budućnost Liderstva u Bosni i Hercegovini

Leader Roots program ostaje posvećen svojoj misiji razvoja liderstva u Bosni i Hercegovini. Ova nova godina programa obećava mnogo uzbudljivih prilika za učenje, rast i izgradnju liderstva. S velikim entuzijazmom gledamo prema budućnosti, koja će biti oblikovana liderima koji su prošli kroz ovaj program.

Očekujemo da će Leader Roots program i dalje biti pokretač pozitivnih promjena u poslovnom svijetu Bosne i Hercegovine i pridonijeti izgradnji svjetlije budućnosti za sve nas.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti