Logosoft webinar: Managing Modern Desktops

02.11.2020. 13:19 / Izvor: Akta.ba
Logosoft webinar: Managing Modern Desktops

Logosoft Edukacije najavljuju svoj naredni kurs - oficijelni Microsoft kurs MD-101T00-A: Managing Modern Desktops.

Logosoft Edukacije najavljuju  svoj naredni kurs - oficijelni Microsoft kurs MD-101T00-A: Managing Modern Desktops (webinar) koji je na programu putem online platforme – uživo u virtuelnoj učionici.

Rezervišite svoje mjesto najkasnije do 13.11. slanjem e-maila na edukacija@logosoft.ba

 

Managing Modern Desktops (webinar)

Datum: 16.11.2020.

Trajanje kursa: 5 dana, 10:00-16:00

Cijena: 600,00 KM + PDV

Rok za prijavu: 13.11.2020. godine

 

SPECIJALNA POGODNOST: Za firme koje prijave više od je​dnog uposlenika odobravamo ukupni popust od 10% (popusti se ne zbrajaju).

NAPOMENA: Ukoliko imate aktivan neki od Microsoft ugovora o licenciranju (OVS, OVL, EA...), kao sredstvo plaćanja za sve Microsoft kurseve možete koristiti Software Assurance Training Vouchere (SATV) koje ste dobili kao benefit kroz ugovor.

NAPOMENA: U cijenu kursa je uključena oficijelna Microsoft diploma o pohađanju kursa, pristup virtualnim labovima u trajanju od 180 dana nakon završetka kursa, kao i vaučer za polaganje ispita u trajanju od 6 mjeseci nakon završetka kursa.

 

Opis kursa

Na ovom kursu, polaznici će naučiti kako planirati i implementirati strategiju implementacije operativnog sistema korištenjem modernih metoda implementacije, kao i kako implementirati strategiju ažuriranja. Polaznici će se upoznati s ključnim komponentama moderne strategije upravljanja i upravljanja na način da povežete postojeću implementaciju Configuration Managera sa Microsoft 365 cloud-om. Ovaj kurs također pokriva znanja potrebna za uključivanje Microsoft Intune-a u vašoj kompaniji. Polaznici će, također, saznati o načinima raspoređivanja i upravljanja aplikacijama i web-baziranim aplikacijama. Polaznicima će biti predstavljeni ključni pojmovi sigurnosti u modernom upravljanju, uključujući provjeru autentičnosti, identiteta, politike pristupa i usklađenosti. Polaznici će se upoznati sa tehnologijama kao što su Azure Active Directory, Azure Information Protection i Windows Defender Advanced Threat Protection te kako ih iskoristiti za zaštitu uređaja i podataka.

 

Profil polaznika

Ovaj kurs je priprema za ispit MD-101: Managing Modern Desktops koji je jedan od uslova za sticanje certifikata Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associate. ​

 

Predavač

Kurs će održati Nedim Sadović.

Nedim Sadović ima preko 15 godina radnog iskustva u IT industriji te posljednjih 5 godina drži predavanja na skoro svim regionalnim IT konferencijama, kao što su MSNetwork, Microsoft Community, Windays, ATD i druge. Posjeduje preko 40 certifikata iz oblasti MCSA, MCSE, MCTS, MCDST, a među prvim u svijetu je dobio sljedeće certifikate: MCSA Windows server 2012, MCSA Windows Server 2016, MCSE Cloud Platform and Infrastructure i MCSE Server Infrastructure. Primarno se bavi predavanjem, testiranjem i administriranjem Microsoft Servera, a uživa i u zabavljanju publike na konferencijama na kojima učestvuje te vrlo često dobije najviše ocjene za svoja predavanja.

 

Više informacija o kursu...

 

Napomena: Logosoft zadržava pravo promjene termina održavanja kursa/radionice.

 

JEDINI edukacijski centar u BiH koji ima predavača sa prestižnim MVP i RD certifikatima.

 

Logosoft Edukacija

Vilsonovo šetalište 9, 71 000 Sarajevo
Tel: +387 33 931 997
Fax: +387 33 931 998
email: edukacija@logosoft.ba

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave