Besplatan webinar: Kako zaštititi djecu na internetu

13.11.2020. 08:55 / Izvor: Akta.ba
Besplatan webinar: Kako zaštititi djecu na internetu

Logosoft Edukacija organizuje još besplatnu online radionicu za roditelje o načinima zaštite djece koja koriste Internet, neovisno o tome da li u tu svrhu koriste mobilne telefone, tablete, radne stanice ili konzole za igranje.

Korištenje različitih vrsta uređaja koji imaju pristup Internetu danas je svima dostupno, a djeca, koja su najosjetljivija kategorija Internet korisnika, svakim danom su izložena potencijalnim prijetnjama i različitim vrstama zloupotrebe prilikom korištenja Interneta - potencijalni pristup lošim/neprimjerenim sadržajima, rizično online ponašanje, cyber maltretiranje, krađa podataka, ucjene itd. Rizik za djecu ne predstavljaju samo nepoznate osobe, nego i osobe koje lično poznaju.

Logosoft Edukacija organizuje još jednu besplatnu online radionicu za roditelje o načinima zaštite djece koja koriste Internet, neovisno o tome da li u tu svrhu koriste mobilne telefone, tablete, radne stanice ili konzole za igranje.

Predavači će predstaviti aktuelne vrste online prijetnji i izazove s kojima se suočava globalna Internet zajednica, tehničke mogućnosti za suzbijanje istih, kao i napore koji se čine u cilju suzbijanja ovih problema u Bosni i Hercegovini.

Polaznici će se upoznati i sa besplatnom platformom "Microsoft Family Safety" koja omogućava kontrolu online aktivnosti Vaše djece, kao i mnoge druge vrlo korisne alate za efikasnu online zaštitu djece.

Kao neko ko se već više od 20 godina bavi Internet tehnologijama, ali i edukacijom, želimo ukazati na sve moderne izazove te roditelje educirati kako da zaštite sebe i svoju djecu. Svjesni smo da su djeca najosjetljivija kategorija Internet korisnika, jer je sigurnost djece i mladih na Internetu ozbiljan izazov kompletne svjetske javnosti. Nadamo se da će ovakve inicijative pokrenuti sistematski pristup rješavanju ovoga problema i u našoj državi.

Pozivamo roditelje da aktivno uzmu učešće u ovoj besplatnoj online radionici te na ovaj način dodatno educiraju i zaštite svoje najmilije.

Datum i vrijeme

26. novembar 2020. godine
18:00-19:30

Lokacija

Online webinar 
Videolink putem Microsoft Teams aplikacije

Predavači

Damir Dizdarević, direktor kompanije Logosoft, MVP, MCT te Microsoft Regional Director za Identity Management / Enterprise Mobility / Security,

Srđan Mičić, istražitelj za borbu protiv kompjuterskog kriminala u Federalnoj istražnoj službi kriminalističke policije

Nedim Sadović, menadžer Logosoft edukacijskog centra i Microsoft certificirani trener.

Napomena:

Molimo Vas da svoje prisustvo prijavite putem email-a: edukacija@logosoft.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave