Logosoft Webinar: Analyzing Data with Power BI

04.12.2020. 09:16 / Izvor: Akta.ba
Logosoft Webinar: Analyzing Data with Power BI

Logosoft Edukaciji organizuje webinar Analyzing Data with Power BI koji je na programu putem online platforme – uživo u virtuelnoj učionici.

Logosoft Edukaciji organizuje webinar Analyzing Data with Power BI  koji je na programu putem online platforme – uživo u virtuelnoj učionici. Rezervišite svoje mjesto najkasnije do 11.12. slanjem e-maila na edukacija@logosoft.ba.

Analyzing Data with Power BI (Webinar)

Datum: 14.12.2020.

Trajanje kursa: 4 dana 09:00-13:00

Cijena: 600,00 KM + PDV

Rok za prijavu:   11.12.2020. godine

SPECIJALNA POGODNOST: Za firme koje prijave više od je​dnog uposlenika odobravamo ukupni popust od 10% (popusti se ne zbrajaju).

NAPOMENA: Ukoliko imate aktivan neki od Microsoft ugovora o licenciranju (OVS, OVL, EA...), kao sredstvo plaćanja za sve Microsoft kurseve možete koristiti Software Assurance Training Vouchere (SATV) koje ste dobili kao benefit kroz ugovor.

Opis kursa

Većina kompanija danas ima veliki broj podataka smješt​enih na različitim lokacijama. Menadžerski izvještaji postaju sve složeniji, a samim tim i proces prikupljanja, obrade i analize podataka. Koristeći Power BI u vrlo kratkom roku možete napraviti značajan napredak u obradi podataka za donošenje pravovremenih odluka.

Ovaj kurs u trajanju od 4 dana omogućava polaznicima stjecanje znanja i specifičnih vještina za analiziranje podataka korištenjem Power BI alata. Kurs je namijenjen profesionalcima koji se bave poslovnom inteligencijom, a koji analiziraju podatke putem Power BI, kao i tehnički naprednim poslovnim korisnicima.

Nakon završetka ovog kursa polaznici će:

  • Upoznati se s konceptom tzv. ''self-service'' poslovne inteligencije,
  • Upoznati se sa Power BI paketom proizvoda i alata,
  • Biti u mogućnosti povezati različite izvore podataka i optimizirati podatkovne modele,
  • Oblikovati i kombinovati podatke iz različitih tipova izvora podataka,
  • Modelirati podatke,
  • Kreirati izvještaje,
  • Upoznati se sa Power BI API-jem te
  • Upoznati se sa Power BI mobilnom aplikacijom.

Predavač

Kurs će održati Muaz Hrustanbegović.

Muaz Hrustanbegović radi na poziciji Technical and Data and Analytics Leader i njegov primarni zadatak je da pomaže klijentima da odgovore poslovnim izazovima koristeći podatke iz svoje kompanije te da kreiraju robusna, skalabilna, netipična BI/Big Data rješenja. U svom poslovnom vijeku je radio za međunarodne klijente u telekomunikacijskoj, osiguravajućoj i građevinskoj industriji, gdje je dizajnirao i implementirao više podatkovnih frameworka i cjelovitih rješenja za analizu podataka. Izuzetno je stručan u radu sa On Premise, Azure i AWS uslugama.

Muaz se također bavi predavanjima na različite teme uključujući podatke, poslovnu inteligenciju i arhitekturu podataka uopšte. 

Više informacija o kursu...

Napomena: Logosoft zadržava pravo promjene termina održavanja kursa/radionice.

 

Logosoft Edukacija

Vilsonovo šetalište 9, 71 000 Sarajevo
Tel: +387 33 931 997
Fax: +387 33 931 998
email: edukacija@logosoft.ba

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave