Logosoft webinar: Microsoft Cloud fundamentals

Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Logosoft webinar: Microsoft Cloud fundamentals

Logosoft Edukacije organizuju Microsoft Cloud fundamentals webinar koji je na programu putem online platforme – uživo u virtuelnoj učionici.

28.12.2020. 15:52 / Izvor: Akta.ba

Logosoft Edukacije organizuju Microsoft Cloud fundamentals webinar koji je na programu putem online platforme – uživo u virtuelnoj učionici. Rezervišite svoje mjesto najkasnije do 08.01. slanjem e-maila na edukacija@logosoft.ba.

Microsoft Cloud fundamentals (webinar)

Datum: 14.01.2021.

Trajanje radionice: 7 radnih dana 10:00-16:00

Cijena: 400,00 KM + PDV

Rok za prijavu: 08.01.2021. godine

SPECIJALNA POGODNOST: Za firme koje prijave više od je​dnog uposlenika odobravamo ukupni popust od 10% (popusti se ne zbrajaju).

Opis radionice

Tokom posljednjih nekoliko godina, cloud tehnologije su postale intergralni dio naše poslovne svakodnevnice. Cloud usluge omogućavaju malim, srednjim i enterprise kompanijama da budu agilni i optimiziraju svoje troškove po pitanju svih usluga koje koriste. Microsoft cloud servisi su jedni od prvih koji su se nudili poslovnim korisnicima i jedni su od najvećih ponuđača cloud servisa. Na ovoj posebno osmišljenoj radionici, polaznici će se moći upoznati sa osnovama 3 najtraženija Microsoft cloud servisa i to: Microsoft Azure, Microsoft 365 te Microsoft Intune.

Ukoliko ste početnici u IT-u ili želite da započnete svoju IT karijeru sa cloud tehnologijama, ovo je odlična radionica upravo za Vas. Svi polaznici ove edukacije će dobiti Logosoft diplomu, a uz dodatnu doplatu imaju mogućnost polaganja oficijelnih Microsoft ispita u Logosoft testing centru i na takav način dobiti i industrijski certifikat koji dokazuje da posjeduju stručna znanja i ekspertize iz oblasti obrađenih ovom edukacijom. Unaprijedite svoje znanje, vještine i sposobnosti, koji će vam omogućiti da se zaposlite na željeno radno mjesto! Nakon završetka ove edukacije polaznici će ovladati sljedećim znanjima i kompetencijama:

Microsoft 365:

 • Dizajni i implementacija M365,
 • Ključne komponente M365 te kako migirirati kompaniju na M365,
 • M365 konfiguracija, tenanti i upravljanje uslugama,
 • Upravljanje identitetima, sigurnosnim grupama i licencama,
 • Planiranje i upravljanje federated identitetima, aplikacijama i eksternim pristupom.

Microsoft Azure:

 • Šta su cloud servisi i koji je njihov koncept,
 • Ključni Azure servisi,
 • Sigurnost, privatnost, usklađenost unutar Azure-a,
 • Azure usluge, cijene, planiranje, SLA i planiranje korištenja usluga.

Microsoft Intune:

 • Upotreba Intune-a i upotreba upravljanja uređajima,
 • Konfiguracija Azure AD-a za Intune,
 • Kreiranje Intune polisa,
 • Uključivanje Windows 10 uređaja,
 • Upravljanje i monitoring uređaja u Intune-u.

Predavač

Kurs će održati Nedim Sadović.

Nedim Sadović ima preko 15 godina radnog iskustva u IT industriji te posljednjih 5 godina drži predavanja na skoro svim regionalnim IT konferencijama, kao što su MSNetwork, Microsoft Community, Windays, ATD i druge. Posjeduje preko 40 certifikata iz oblasti MCSA, MCSE, MCTS, MCDST, a među prvim u svijetu je dobio sljedeće certifikate: MCSA Windows server 2012, MCSA Windows Server 2016, MCSE Cloud Platform and Infrastructure i MCSE Server Infrastructure. Primarno se bavi predavanjem, testiranjem i administriranjem Microsoft Servera, a uživa i u zabavljanju publike na konferencijama na kojima učestvuje te vrlo često dobije najviše ocjene za svoja predavanja.

Više informacija o radionici...

Napomena: Logosoft zadržava pravo promjene termina održavanja kursa/radionice.

Logosoft Edukacija

Vilsonovo šetalište 9, 71 000 Sarajevo
Tel: +387 33 931 997
Fax: +387 33 931 998
email: edukacija@logosoft.ba

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave