Obuka na radnom mjestu u IT sektoru u Istanbulu (BHPP)

24.05.2022. 12:42 / Izvor: Akta.ba
obuka

BIGMEV i Fondacija "Alija Izetbegović" u partnerstvu sa Istanbul Ticaret University i International University of Sarajevo, pokreću pilot-projekat obuke na radnom mjestu za mlade kandidate iz oblasti informacionih tehnologija.

BIGMEV i Fondacija "Alija Izetbegović" u partnerstvu sa Istanbul Ticaret University i International University of Sarajevo, pokreću pilot-projekat obuke na radnom mjestu za mlade kandidate iz oblasti informacionih tehnologija (IT), koji će se realizirati u Istanbulu, Republika Turska, u periodu od septembra 2022. do septembra 2023. godine.

Tokom programa učesnicima će, između ostalog, biti obezbjeđeno:

  • Profesionalno radno iskustvo u IT oblasti i umrežavanje.
  • Mentorske usluge i podrška u planiranju karijere i sticanju radnog iskustva tokom planiranog programa.
  • Certifikaciona obuka. Uspješni učesnici će dobiti certifikat na kraju obuke iz tri "soft skills" oblasti, te iz jedne oblasti iz informacionih i komunikacionih tehnologija.
  • Minimalna plaća uposlenika IT kompanije, obroci, prevoz ili karta za javni prevoz i zdravstveno osiguranje Republike Turske, radna dozvola, kao i mjesečna stipendija.
  • Obezbjeđen smještaj u jednokrevetnim sobama u Istanbulu, i dr.

U sklopu ovih pogodnosti od učesnika će se, između ostalog, zahtijevati sljedeće:

  • Djelovanje u skladu sa Zakonom o radu Republike Turske i poslovnim pravilima IT kompanije gdje će učesnici programa biti zaposleni. Posvećenost radu i profesionalna socijalizacija u svrhu sticanja predviđenog radnog iskustva.
  • Saradnja i dobra komunikacija sa mentorima koji su im dodijeljeni.
  • Učešće na odabranim obukama za "soft skills" i IT, koje mogu biti van radnog vremena, i priprema za ispite za tražene certifikate.
  • Po završetku programa od 12 mjeseci, obaveza rada u naredne 2 godine u bosanskohercegovačkoj IT kompaniji, koju određuju BIGMEV i Fondacija "Alija Izetbegović".
  • Učešće na događajima koji će se organizovati u sklopu promocije programa.

Više informacija o BHPP programu obuke i obrazac za online prijavu mogu se naći na stranici Bosnia and Herzegovina Partnership Programme na linku.

Prijave su otvorene do 30. juna 2022. godine do 17 h..

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave