IDT2022 predstavit će stanje i trendove digitalne transformacije bh. kompanija

12.09.2022. 14:11 / Izvor: Akta.ba
Industrijska digitalna transformacija

Industrijska digitalna transformacija prisutna je u većini bh. kompanija, ali svoj puni kapacitet tek treba da dostigne.

Industrijska digitalna transformacija prisutna je u većini bh. kompanija, ali svoj puni kapacitet tek treba da dostigne.  Svjesni prilika koje su dostupne na tržište, kao i izazova i potreba kompanija u svim industrijama u BiH, kompaniju Key Consulting i IDEA Software pokrenule su jedinstvenu networking konferenciju pod nazivom IDT2022- Industrial Digital Transformation 2022.

Konferencija će se održati 22.9.2022. godine u hotelu Ibis pod pokroviteljstvom Ambasade Kraljevine Nizozemske u BiH, a uz partnerstvo EBRD-a.

"IDT2022 je namijenjena top i srednjem menadžmentu, kompanijama iz različitih industrija koje su uvrstile ili planiraju uvrstiti digitalnu transformaciju u svoju strategiju, te IT expertima i firmama koje implementiraju digitalna rješenja", ističu organizatori, te dodaju kako na ovaj način žele adresirati stvarne izazove i rješenja za Bh. industriju kada je u pitanju digitalna transformacija.

"Većina digitalne transformacije u BiH, posebno u malim i srednjim kompanijama, se  svodi na korištenje jednostavnih microsoft office paketa, a na tržištu je dostupno više aplikacija i sistema koji mogu olakšati poslovanje, pomoći kompanijama da budu agilnije i efikasnije, te da korištnjem naprednih metoda za edukacije i mjerenje učinkovitosti motivušu svoje uposlenike", ističu organizatori.

Ova konferencija će  kroz predavanje stručnjaka i dvije panel diskusije identificirati tri osnovna strateška cilja digitalizacije, te predstaviti primjere dobre prakse implementacije digitalnih rješenja u cilju motivacije zaposlenika. Konferenciju će otvoriti Zamjenica ambasadora Anne-Marije van de Staaij i organizatori konferencije. Keynote speaker konferencije je Omar Krivošija, CEO kompanije Comtrade System Integration.

IDT2022 u prvi plan stavlja upravo umrežavanje i druženje, te će na jednom mjestu okupiti vrhunske IT stručnjake, vlasnike etabliranih digitalnih rješenja i učesnika iz različitih industrija. Više informacije o programu konferencije dostupno je na www.idt.ba.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave