U Livnu radionica: Dinarska kraška polja kao močvarna staništa

27.09.2013. 10:34 / Izvor: Fena
U Livnu radionica: Dinarska kraška polja kao močvarna staništa

Svečano otvaranje Prve međunarodne radionice Dinarska kraška polja kao močvarna staništa od državnog i međunarodnog značaja,upriličit će se 1. listopada, s početkom u 9 sati u Hotelu Dinara u Livnu.

Ornitološko društvo "Naše ptice" u suradnji sa organizacijama EuroNatur iz Njemačke i Udrugom „Naša Baština“ iz Tomislavgrada od 30. rujna do 2. listopada ove godine organiziraju Prvu međunarodnu radionicu “Dinarska kraška polja kao močvarna staništa od državnog i međunarodnog značaja“.

Kako su priopćili organizatori, radionica ima za cilj da ukaže na prirodne, kulturne i ekonomske vrijednosti kraških polja i njihov značaj za razvoj lokalnih zajednica. Istodobno će se ukazati i na opasnosti koje posljednjih desetljeća prijete uništenjem ovih značajnih prirodnih znamenitosti, nestankom biodiverziteta na njima i generalno njihovom opstanku i daljnjem funkcioniranju.

Svečano otvaranje Prve međunarodne radionice Dinarska kraška polja kao močvarna staništa od državnog i međunarodnog značaja“,upriličit će se 1. listopada, s početkom u 9 sati u Hotelu "Dinara" u Livnu.

U sklopu radionice upriličit će će se :javna prezentacija na temu '"Buduće očuvanje i razvoj kraških polja - Primjer Livanjskog polja" koju održati priznati slovenački ornitolog Borut Stumberger, te u Tomislavgradu  izložba „Kraška polja BiH, močvare od državnog i međunarodnog značaja“.

Radionica i spomenute aktivnosti realizirane su u sklopu projekta „Identifikacija i promocija kraških polja u Bosni i Hercegovini kao močvara od državnog i međunarodnog značaja“, kojeg je financijski podržala Fondacija MAVA, stoji u priopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave