SoftConsulting seminar: Proaktivno upravljanje procesom kontrole

02.07.2014. 11:54 / Izvor: eKapija.ba
SoftConsulting seminar: Proaktivno upravljanje procesom kontrole

Namjena seminara je povećati nivo svijesti o značaju sveobuhvatnog sistema kontrola i kontrolne funkcije unutar preduzeća, te unaprijediti postojeći sistem kontrola u proaktivno upravljanje poslovnim procesima.

SoftConsulting s.p. Tuzla organizuje prvi seminar u okviru savjetodavno-edukativnog programa na temu "Proaktivno upravljanje procesom kontrole". Seminar će biti održan 21.07.2014. godine (ponedjeljak) od 9,00-17,00 sati u Sarajevu.

Opis teme:

Kontrola predstavlja jednu od strateških upravljačkih funkcija koja povezuje sve ostale funkcije menadžmenta: planiranje, organiziranje, upravljanje ljudskim resursima i vođenje. Podrazumijeva mogućnost upoređenja ostvarenog sa planiranim i pravovremeno reagovanje na odstupanja od postavljenih standarda i plana.

Ciljevi seminara:

- Ponuditi osnovne informacije iz oblasti uspostavljanja cjelovitog sistema kontrola.

- Unaprijediti vještine učesnika za kvalitetnije i efikasnije uspostavljanje sistema kontrola i proaktivno upravljanje ovim procesom.

- Upoznati i osposobiti učesnike za upravljanje rizicima poslovanja sa ciljem da se resursi kompanije koristite pravilno, etično, ekonomično, djelotvorno i učinkovito.

Namjena seminara:

Namjena seminara je povećati nivo svijesti o značaju sveobuhvatnog sistema kontrola i kontrolne funkcije unutar preduzeća, te unaprijediti postojeći sistem kontrola u proaktivno upravljanje poslovnim procesima i rizicima poslovanja.

Način izvođenja: Jednodnevni program se odvija kroz predavanje uz praktičnu demonstraciju, grupne diskusije, moderiranje razmjene ideja, upotrebu slučajeva iz prakse (tzv. Case study), simulacije stvarnih situacija, a za manje grupe obukom 1 na 1.

Rok za prijavu: 10.07.2014. godine

Predavač/Moderator: Lejla Softić, dipl.oec. - konsultant za poslovni razvoj

PREUZMI DOKUMENTE:
Program_seminara-Proaktivno_upravljanje_procesom_kontrole1.pdf
Prijava.docx

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave