Virtuelna kancelarija za poslovno savjetovanje

19.08.2013. 12:47 / Izvor: Fena
Virtuelna kancelarija za poslovno savjetovanje

Sve je počelo pokretanjem start-up biznisa, a osnovni cilj osnivača bio je da projekat poslovnog savjetovanja, razvije u uspješnu i inovativnu mikro kompaniju koja će okupiti multidisciplinirani tim stručnjaka.

Savjetnik.ba, prepoznatljiv virtuelni poslovni savjetnik SoftConsulting s.p. iz Tuzle, obilježava treću godišnjicu postojanja.

Sve je počelo pokretanjem start-up biznisa, a osnovni cilj osnivača bio je da projekat poslovnog savjetovanja, razvije u uspješnu, stabilnu i inovativnu mikro kompaniju koja će okupiti multidisciplinirani tim stručnjaka. Osnovne prednosti ove kompanije su primjena savremenih tehnologija i multidiscipliniranih poslovnih vještina.

SoftConsulting u suradnji sa kompanijom Leftor iz Tuzle kreirao je poslovni portal savjetnik.ba, koji je brzo postao prepoznatljiv virtuelni savjetnik. Kompletnu tehničku implementaciju portala izveo je Leftor, a partnerske i poslovne aktivnosti između ove dvije firme potekle su iz BIT centra prije tri godine, kada je i kreiran portal.

"Suradnju sa savjetnik.ba smo počeli tako što smo postali njihov klijent. Oni su nam kao konsultanti pomogli da riješimo jedan velik problem: standardizaciju komunikacije sa potencijalnim klijentima. Pomogli su nam da izradimo promotivne letke i da na jednostavan način opišemo naše proizvode i usluge na način da ih kupci bolje razumiju", rekao je direktor Leftora Kristijan Smiljanić.

Savjetnik.ba je web portal koji sadržava na stotine korisnih tekstova koji mogu pomoći kompanijama da poboljšaju svoj učinak kroz analizu postojećih poslovnih problema i razvoj budućih planova.

Leftor je napravio tehničko rješenje za savjetnik.ba portal, i samim tim omogućio da SoftConsulting sam može da mijenja sve članke i kroz portal komunicira sa svojom publikom.

Osnovno mjerilo uspješnosti SoftConsultinga je proaktivan pristup unapređenju vlastitog poslovanja, kao i posebna pažnja za realizaciju postavljenih poslovnih ciljeva u kratkom roku, saopćeno je iz kompanije Leftor.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Karijera