Knjiga.ba vam preporučuje zanimljivu literaturu za produženi vikend

24.04.2017. 12:16 / Izvor: Akta.ba
Knjiga.ba vam preporučuje zanimljivu literaturu za produženi vikend

Očekuje nas produženi vikend, a kako meteorolozi i ne najavljuju nešto pretjerano lijepo vrijeme, naša je preporuka da ga provedete sa knjigom.

Očekuje nas produženi vikend, a kako meteorolozi i ne najavljuju nešto pretjerano lijepo vrijeme, naša je preporuka da ga provedete sa knjigom. Iz najveće online knjižare u Bosni i Hercegovini, koja se nalazi na adresi Knjiga.ba vam preporučuju:

Ludwig Bauer - Zavičaj, zaborav

Sudbina podunavskih Nijemaca, pojedinac nasuprot sistemu te odnosi muškarca i žene u vremenu opterećenom poviješću - velike teme Ludwiga Bauera - duboko prožimaju roman Zavičaj, zaborav. Glavni junak istinski je idealist, čovjek kojega život nije mazio. Odrastajući uz poočima i pomajku, tek kao mladić saznaje svoje pravo ime i porijeklo. Kako bi pobjegao od skučenosti zavičaja, odlazi studirati u veliki grad, a ljevičarski ga ideali vode dalje u Čehoslovačku i Istočnu Njemačku.

Witold Gombrowicz - Bestijarij - Izabrao i uredio Włodzimierz Bolecki

U Gombrowiczevu bestijariju može se izdvojiti nekoliko različitih područja od kojih je svako primjer druge perspektive upisane u gombrovičevski motiv životinja. Udubljujući se pozorno u čitanje Gombrowiczevih djela, može se zamijetiti začudna količina posebnih naziva životinja kakvima se pisac služi na različitim razinama svojih tekstova - tih naziva ima oko sto četrdeset. Pojavljuju se na stilističkoj razini, u narativnim komentarima, u fabularnim konstrukcijama, u frazeologemima, poslovicama, u leksikaliziranim izrekama i usporedbama te u filozofskim diskursima.

Saša Stanišić - Uoči slavlja

Nakon velikog uspjeha romana Kako vojnik popravlja gramofon prevedenog na više od trideset jezika, Saša Stanišić u svojem drugom romanu Uoči slavlja maestralno opisuje događaje iz njemačke provincije. Uoči slavlja djelo je koje ne ostavlja ravnodušnim, prije svega zbog autorove suptilne duhovitosti i suosjećajnosti prema svojim junacima.

Za više zanimljivih naslova posjetite najveću online knjižaru u BiH na adresi Knjiga.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza