Preminuo Kristijan Smiljanić, osnivač i vlasnik kompanije "Leftor"

06.02.2019. 07:43 / Izvor: Akta.ba
Preminuo Kristijan Smiljanić, osnivač i vlasnik kompanije 'Leftor'

Kristijan Smiljanić, osnivač i direktor tuzlanske tvrtke Leftor preminuo je jučer u Tuzli, u 39. godini života.

Kristijan Smiljanić, osnivač i direktor tuzlanske tvrtke Leftor preminuo je jučer u Tuzli, u 39. godini života.

Prema informacijama s portala Tuzlanski.ba, Smiljanić je već određeni period imao zdravstvenih problema zbog čega je bio podvrgnut i operaciji srca. Nažalost, jučer je izgubio najvažniju životnu bitku uslijed prestanka rada srca.

Smiljanić je prije više od deset godina uspješno pobijedio karcinom, te nastavio sa uspješnim razvijanjem kompanije i realizacijom brojnih uspješnih ideja.

Bio je vizionar i veoma predan poslu kojim se bavio. Iza sebe ima uspješno realizovane brojne projekte poput on-line platformi knjiga.ba, tanjir.ba, pracenje.ba eros.ba. i mojWeb.ba.

Idejni je tvorac aplikacije "Afazija" koja je namijenjena osobama s teškoćama u jeziku, govoru, čitanju, pisanju i računanju.

"Kroz svoj dugogodišnji rad, Kristijan je nesebično omogućavao mnogim mladim ljudima da tokom studiranja ili nakon završenog visokoškolskog obrazovanja unaprijede svoje znanje i vještine u IT sektoru, dobiju prvo zaposlenje u struci, a mnogi od njih su kasnije osnovali i vlastite kompanije na osnovu znanja i iskustva koje su stekli radeći u Leftor-u. Bezrezervnu podršku je davao reformama na Univerzitetu u Tuzli svojim angažmanom i znanjem. Aktivno se zalagao za podizanje svijesti o informacionim tehnologijama i matematici. Bio je vizionar i veoma predan poslu kojim se bavio", saopćeno je iz kompanije. 

Kompanija Leftor d.o.o. Tuzla je osnovana 2006. godine. Početni kapital je vlasnik, Mr. Sci. Kristijan Smiljanić, dipl.ing.el.teh., obezbijedio pobjedom na konkursu austrijskog programa za podsticanje poduzetništva pri Univerzitetu u Tuzli, kao nagradu za najbolje pripremljen i prezentiran poduzetnički biznis plan.

Posljednji ispraćaj mr. sci. Kristijana Smiljanića, obavit će se u četvrtak 7. februara u 13 sati ispred porodične kuće u Tinji, a nakon toga i ukop na mjesnom groblju.

Zaposlenici portala Akta.ba ovim putem izražavaju duboko saučešće porodici Kristijana Smiljanića, njegovim prijateljima, kolegama i poznanicima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti