7. Kontroling konferencija - Najnoviji trendovi u kontrolingu

01.04.2016. 09:07 / Izvor: Akta.ba
7. Kontroling konferencija - Najnoviji trendovi u kontrolingu

Sa zadovoljstvom Vas pozivaju da pošaljete svoje radove i time doprinesete oblikovanju i produbljivanju stručnih i znanstvenih spoznaja iz područja kontrolinga.

7. KONTROLING KONFERENCIJA. POZIV ZA SLANJE RADOVA ZA KNJIGU RADOVA: „KONTROLING U PRAKSI – Najnoviji trendovi u kontrolingu“

U okviru ovogodišnje KONTROLING KONFERENCIJE objavit će se knjiga radova pod naslovom „KONTROLING U PRAKSI – Najnoviji trendovi u kontrolingu“, a sadržavat će prijavljene i recenzirane radove autora te prijevode izabranih međunarodnih radova.

Sa zadovoljstvom Vas pozivaju da pošaljete svoje radove i time doprinesete oblikovanju i produbljivanju stručnih i znanstvenih spoznaja iz područja kontrolinga.

Vaša vrijedna znanja, praktična iskustava i slučajevi iz poslovne prakse doprinijet će kvaliteti i prepoznatljivosti knjige.

Područja pisanja prijavljenih radova trebala bi pratiti naslov ovogodišnje kontroling konferencije „Najnoviji trendovi u kontrolingu“:

• Izvrsnost kontrolinga – funkcija, kompetencija, sadržaja i procesa

• Stvaranje dodane vrijednosti – kroz transparentnost i komunikaciju

• Kontroling standardi u poslovnoj praksi – poznavanje i inteziviranje korištenja

• Kvaliteta podataka u kontrolingu – preduvjet za kvalitetne procese u kontrolingu

• Učinkovito upravljanje poslovnim rezultatom – kaskadiranje i upravljanje poslovnim ciljevima

• Upravljanje rizicima – važnost razvoja procesa u poslovnoj praksi kontrolinga

• Outsourcing procesa u kontrolingu – alternativni organizacijski oblici kontrolinga

• Nove tehnologije za prikupljanje i analizu podataka – Analitika velikih podataka, Prediktivna analitika,... međutim poželjni su radovi i iz šireg područja kontrolinga.

Molimo Vas da svoje radove pošaljete najkasnije do 02.05.2016. godine na e-mail: info@poslovnaucinkovitost.eu.

Radovi trebaju biti napisani u skladu sa danim uputama za pisanje radova, a za samo pisanje radova obavezno je korištenje predloška za pisanje radova.

Svi poslani radovi će proći proces dvostruke anonimne recenzije, a o rezultatima procesa recenzije bit ćete obaviješteni do 15.05.2016. godine.

 

Knjiga „KONTROLING U PRAKSI – Najnoviji trendovi u kontrolingu“ bit će tiskana do 7. KONTROLING KONFERENCIJE, a svi polaznici konferencije će dobiti po jedan primjerak knjige. Knjizi će biti dodijeljen ISBN broj te će sadržavati sva obilježja znanstveno-stručnog djela.

Zahvaljujemo budućim suautorima knjige „KONTROLING U PRAKSI – Najnoviji trendovi u kontrolingu“ u želji da stručna javnost i kontroleri prihvate ovo izdanje kao koristan materijal te obveznu literaturu u obavljanju posla. Nadamo se da će KONTROLING KONFERENCIJU svake godine pratiti novo izdanje knjige „KONTROLING U PRAKSI“.

Dokumenti:

Poziv za slanje radova

Upute za oblikovanje radova

Za moguće dodatno potrebne informacije slobodno nam se obratite na e-mail: info@poslovnaucinkovitost.eu ili tel: +385 1 23 04 571.

 

PREUZMI DOKUMENT:
3_Predlozak-za-pisanje-rada.doc

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave