Novi ciklus SMART RC edukacija od 13.02. do 19.02.2017. godine

10.02.2017. 14:26 / Izvor: Akta.ba
Novi ciklus SMART RC edukacija od 13.02. do 19.02.2017. godine

Zašto je važno raditi na samopouzdanju kod djece? Što dijete ima veće samopouzdanje, bit će samouvjerenije u svoje sposobnosti.

CPCD u periodu od 13.02. do 19.02.2017. godine organizuje novi ciklus SMART RC edukacija.

SMART RC edukacija - Samopouzdanje će se održati 14.02.2017. godine u 15:00h

Zašto je važno raditi na samopouzdanju kod djece? Što dijete ima veće samopouzdanje, bit će samouvjerenije u svoje sposobnosti, lakše će nalaziti prijatelje, lakše će donositi odluke. Djeca visokog samopouzdanja općenito su uspješnija u životu.

Svi imamo vlastitu definiciju samopouzdanja. Za neke je to onaj unutarnji glas koji nam govori da nešto možemo ili ne možemo dok je za druge to generalan stav ljudi prema njima samima.  Ono oko čega se svi slažemo, jeste da je samopouzdanje skup vjerovanja kojima doživljavamo sebe. Nivo samopouzdanja kojeg imamo, često ovisi od okoline u kojoj živimo, osoba u našem životu i situacija u kojima se nađemo.

Sve što doživljavamo svakodnevno utiče na naš osjećaj vlastite manje ili veće vrijednosti bez obzira da li nas okolina smatrala malima ili velikima. Bitno je napomenuti da samopouzdanje ne ovisi od naših sposobnosti, talenata ili znanja. Moguće je da najuspješniji sportisti ili najbolji plesači imaju nisko samopouzdanje.

Stoga je važno na ovoj temi i raditi. Osim osvještavanja procesa u nama samima koji pogoduju pojavi niskog samopouzdanja, postoje tehnike upotrebom kojih možemo naučiti kako da ne dozvolimo da se naše samopouzdanje poljulja dovoljno da nam to može naštetiti.

Ako želite čuti nešto više o samopouzdanju, vidjeti šta je to zdravo samopozdanje i osjetiti promjenu, pridružite nam se!

Više informacija o edukaciji, kao i link za prijavu, možete pronaći na: http://bit.ly/Samopouzdanje.

SMART RC edukacija – Istraživačke metode 17.02.2017. godine u 15:00h

Metodologija je naučna disciplina koja se bavi proučavanjem metoda naučnog istraživanja, njihovih logičkih načela i osustavljanja znanja. Postoje brojne metode naučnih istraživanja, koje se koriste prilikom izrade naučno-istraživačkih radova. Metodologija je svojstvena svim naučnim područjima, poljima, granama, odnosno naučnim disciplinama jer se ona primjenjuje u istraživanjima bez obzira na vrste i nivoe istraživanja.

Pisanje istraživačkog rada treba sprovesti na osnovu unaprijed osmišljenog plana, koncepta, koji od početka do kraja u svim svojim pojedinostima treba da bude potpuno jasan.

Osnovni cilj radionice je da učesnici/ce steknu osnovna i opšta znanja o osnovama naučnih istraživanja, te da ovladaju elementarnim karakteristikama i dometima pojedinih metoda istraživanja, te ukupnosti metodologije.

Učesnici/ce će dobiti smjernice kako napisati naučno-istraživački rad, kao i  osnovne smjernice kojih se trebaju držati prilikom izrade svojih naučno-istraživačkih radova.

Edukacija je namijenjena učenicima/ama srednjih škola i studentima/cama.

Više informacija o edukaciji, kao i link za prijavu, možete pronaći na: http://bit.ly/IstraživačkeMetode 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave